Nieuws

Oprolbare OPPO X teaset idee van draadloos opladen

Oppo X draadloos opladen air charging
Oppo heeft zijn technologie gedemonstreerd om smartphones draadloos op te laden. Dat kan voorlopig vanop 10 cm.

De Chinese smartphonefabrikant heeft de Wireless Air Charging-technologie gedemonstreerd op zijn Weibo-pagina, ter gelegenheid van MWC Shanghai. In de clip zien we de oprolbare OPPO X die in november aangekondigd werd. Het toestel laadt zelfs van zijn docking verwijderd (en onder een schuine hoek) op. Volgens de Chinezen zou de technologie voorlopig laadsnelheden tot 7,5 watt ondersteunen.

Geen primeur 

OPPO is niet de eerste fabrikant die een air charging-technologie gaat aanbieden. In januari pakte Xiaomi uit met zijn Mi Air Charge Technology. Daarmee zou de consument meerdere toestellen tegelijkertijd kunnen opladen binnen een bereik van “verschillende meters”. Later kwam Motorola met het plan om draadloos op te laden tot op 1 meter van de docking.

Met een afstand van ‘amper’ 10 cm lijkt OPPO dus wat achterop te hinken op de concurrentie. Maar kan dat de laadsnelheid natuurlijk wel ten goede komen. Alle presentaties van de verschillende fabrikanten berusten dan ook nog steeds op concepten en theorieën. In de praktijk moet nog blijken hoe ze ten opzichte van elkaar presteren. 

Laadsnelheid opdrijven 

Xiaomi liet al weten dat de technologie dit jaar nog niet te vinden zal zijn in nieuwe toestellen. Ook de oprolbare OPPO X heeft nog geen verschijningsdatum. Draadloos, goed en wel, maar wellicht zijn de fabrikanten ook nog op zoek om de prille technologie te verbeteren vooral: de oplaadsnelheid te vergroten. Als die veel lager ligt dan met een simpele stekker in het stopcontact, zullen consumenten niet zo snel overstappen. Xiaomi zou naar 80 watt toe willen en OPPO wil uiteindelijk 65 watt halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business