Wil je de Galaxy Fold of Z Flip eens uitproberen? Samsung geeft je honderd dagen de tijd om te beslissen of het toestel iets voor jou is.


Vooraleer je een smartphone aankoopt die meer dan duizend euro kost, wil je zeker zijn dat het toestel je ook echt ligt. Dat geldt misschien nog meer voor vouwbare smartphones, gezien het een technologie is waar we nog niet helemaal mee vertrouwd zijn. Maar je krijgt als consument niet altijd de kans om een toestel uitgebreid uit te testen vooraleer je het koopt. Samsung wil haar klanten nu wel die kans geven.

De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant kondigt een nieuw testprogramma aan voor haar vouwbare smartphones Galaxy Z Flip 5G en Fold 2 5G. Dat zijn de twee meest recente foldables die Samsung vorig jaar lanceerde. Als je het toestel aankoopt via de website van Samsung, dan zal je honderd dagen de tijd krijgen om het toestel uit te proberen. Bevalt het toestel je uiteindelijk toch niet, dan kan je het binnen deze tijdspanne terugsturen zonder dat er voor jou kosten aan verbonden zijn. De aanbieding loopt tot 1 april.

Groot geloof in vouwbare technologie

Het is nog maar de eerste keer dat Samsung zo’n lange testperiode aanbiedt voor één van haar producten. Normaal gezien krijg je vijftien dagen de tijd om een product na aankoop te retourneren. Een langere testperiode moet de overstap naar een vouwbare smartphone minder riskant maken voor consumenten. Als je weet dat de Galaxy Z Flip 5G 1130 euro kost en de Fold 2 5G 1699 euro is dat ook geen overbodige luxe.


Samsung bevestigt hiermee ook haar geloof in vouwbare smartphones. Hoewel de eerste modellen het voorlopig nog moeilijk hebben om echt door te breken op de markt, gelooft Samsung dat dat niet lang meer zal uitblijven. Een Galaxy Fold 3 en Z Flip 2 zijn al in de maak, al is nog niet geweten wanneer deze toestellen zouden kunnen verschijnen.

Langere updates

Samsung toonde zich niet enkel voor haar vouwbare smartphones in een gulle bui. Eerder deze week kondigde de fabrikant aan dat het ondersteuning voor alle recente Galaxy-modellen zal verlengen tot 4 jaar. Het Zuid-Koreaanse bedrijf moet ook een tandje bijsteken, want eind 2020 moest het haar koppositie afstaan aan de iPhone 12 van Apple.


Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy Z Fold 2 review: derde keer, goeie keer

Samsung plooit voor de derde keer en deze keer verloopt het quasi foutloos. Is de Samsung Galaxy Z Fold 2 het referentiepunt voor de smartphone van de toekomst?