Nieuws

Samsung blijft voor vouwbaar gaan: leverancier bevestigt

Samsung Galaxy vouwbare smartphones
De Samsung Galaxy Z Fold 2 krijgt een nieuwe opvolger.
Samsung heeft zijn plannen voor vouwbare telefoons dan toch niet opgeborgen. De scharniermaker krijgt groen licht voor de productie.

Samsung heeft de scharnieronderdelen van toeleverancier S-Connect goedgekeurd, schrijft SamMobile. Concreet gaat het om scharnieren voor de Galaxy Z Fold 3 en de Galaxy Z Flip 2. De onderdelen zullen wel pas in de tweede helft van dit jaar geproduceerd worden. 

S-Connect denkt dat er wel degelijk toekomst zit in vouwbare telefoons. De scharniermaker verwacht dat de vraag dit jaar twee keer zo groot wordt en dat er dan 5,5 miljoen vouwbare smartphones in gebruik zullen zijn. Samsung heeft nog niet aangekondigd wanneer de Galaxy Z Fold 3 en de Galaxy Z Flip 2 in de winkelrekken zullen liggen. 

Wennen aan nieuw idee 

De Samsung Galaxy Fold was het eerste vouwbare toestel van zijn soort en kwam in 2019 op de markt. Uit gebruikstests kwam telkens hetzelfde zwakke punt naar voor: de scharnieren maakten de smartphones kwetsbaarder en breekbaar. Na die feedback is Samsung naarstig aan de slag gegaan om het ontwerp te versterken. 

En niet onbelangrijk: het prijskaartje van 2000 euro. De doorsnee consument is nog niet bereid om zo diep in de buidel te tasten voor wat in een eerste fase nog sterk op een gimmick leek. Samsung liet weten dat er in september vorig 2020 in een jaar tijd maar 1,74 miljoen stuks aan de man kon brengen. 

Toch blijft Samsung zijn design doorduwen. Het gerucht doet de ronde dat de Zuid-Koreaanse smartphonemaker dit jaar nog vier vouwbare modellen wil uitbrengen. En als wat scharniermaker S-Connect zegt klopt, dan is de toekomst misschien toch vouwbaar.

Lees ook: Gerucht: Apple start met ontwikkeling vouwbare iPhone 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business