De tweede grote patch met bugfixes voor de game Cyberpunk 2077 zal in de tweede helft van maart uitgerold worden.

Advertentie

CD Projekt Red, de Poolse gamestudio die de game ontwikkelde, maakte begin deze maand bekend dat het bedrijf getroffen was door een ransomeware-aanval. Bij die aanval kwamen de hackers in het bezit van stukken code van games (waaronder ook Cyberpunk 2077) en persoonlijke gegevens van medewerkers, die zij verkochten op het internet.

De cyberaanval legde de activiteiten van de studio gedurende een tijdje volledig stil, wat de releaseplanning volledig in de war stuurt. Via Twitter laat CD Projekt Red weten dat het de tweede patch voor Cyberpunk 2077 later dan voorzien zal kunnen uitrollen. Omdat het een grote patch gaat worden met veel bugfixes, wil CD Projekt Red de patch niet uitrollen vooraleer ze zeker zijn dat hij ook doet wat hij belooft. Waar hebben we dat nog gehoord… De patch staat nu ingepland voor de tweede helft van maart, al weet je met CD Projekt Red nooit wat de definitieve planning zal zijn.

Uitstel is geen afstel

Slecht nieuws dus voor gamers die Cyberpunk 2077 in hun bezit hebben. De game is nu al legendarisch, maar om de verkeerde redenen. Na herhaalde verschuivingen met de lanceringsdatum kregen we eind december een wel heel bizarre game te zien die vol zat met vreemde glitches en andere fouten. Ironisch genoeg werd de game juist meermaals uitgesteld omdat CD Projekt Red een volledig afgewerkte game wilden uitbrengen. Dat werd hen niet in dank afgenomen, maar de woede van gamers groeide alleen toen zij de game voor het eerst speelden.

Sindsdien zijn er al veel kleinere patches ontwikkeld om de meest gênante fouten toch al uit de game te halen. Maar er is nog veel werk aan de winkel. Patch 1.2 is volgens CD Projekt Red de grootste update tot nu toe. Een upgrade voor de next-gen consoles en gratis DLC-content zitten ook in de pijplijn. Nog geen nieuws of ook die gaan worden uitgesteld.

Benieuwd naar ons oordeel over Cyberpunk 2077? Lees hier de uitgebreide review van onze game-expert Sven.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here