Nieuws

Cyberpunk 2077-maker CD Projekt Red geraakt door cyberaanval

Cyberpunk 2077
CD Projekt Red, het bedrijf achter Cyberpunk 2077 en The Witcher-games, heeft te maken gehad met een cyberaanval. De ontwikkelaar is het slachtoffer geworden van ransomware, een chantagemiddel om losgeld te vragen voor verkregen data.

De Poolse game-ontwikkelaar deelt dit nieuws zelf op Twitter. In de bijgevoegde brief stellen de hackers de volledige broncode van de videogames Cyberpunk 2077, The Witcher 3 en het kaartspel Gwent in bezit te hebben. Dit zou ook van toepassing zijn op belangrijke documenten van administratie tot juridische zaken. Daarnaast zouden de servers van CD Projekt Red versleuteld zijn. Het bedrijf zegt hier echter back-ups van te hebben.

De hackers eisen losgeld en dreigen om de broncodes van de games te verkopen of online te lekken. Daarnaast zijn de daders van plan om de bedrijfsdocumenten te delen met gamejournalisten. CD Projekt Red maakt echter publiekelijk bekend dat het niet van plan is om op de eisen in te gaan. “We zullen niet toegeven aan de eisen, noch onderhandelen met de organisatie/persoon, we beseffen dat dit uiteindelijk kan leiden tot het vrijgeven van de gecompromitteerde gegevens.”

De Cyberpunk 2077-ontwikkelaar benadrukt dat er – zover bekend – geen gegevens van gamers zijn gestolen. Daarnaast heeft CD Projekt Red de autoriteiten en IT-experts ingeschakeld om de kwestie te onderzoeken.

Lees ook: Marktwaakhond Polen start onderzoek naar maker Cyberpunk 2077

gamingontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals