Volvo C40 Recharge
Volvo C40 Recharge

Op een online-event heeft Volvo zijn tweede volledig elektrische wagen onthuld. De C40 wordt net als alle EV's alleen nog online verkocht.

Advertentie

De C40 Recharge ligt op het CMA-platform en krijgt een lager profiel en een strakkere daklijn dan de XC40 Recharge, het SUV-model dat de geschiedenis ingaat als Volvo’s allereerste volledig elektrische wagen. Technologisch ligt de C40 Recharge dan ook volledig in lijn van zijn broertje op hoge poten. Voor de koplampen wordt een speciale pixeltechnologie gebruikt voor helder licht, daar waar het exact moet schijnen. 

Volvo C40 Recharge

Zowel de voor- als achteras is uitgerust met dubbele elektromotoren en een batterij met een vermogen van 78 kWh. Die accu zal overigens in amper 40 minuten tot 80 procent op te laden zijn. Standaard zal de C40 een reikwijdte hebben van 420 km, die volgens de constructeur nog uitgebreid zal worden via software-updates. 

Enkel online te koop 

Ook opvallend: Volvo wil zijn ecologische voetafdruk verder verminderen door zijn elektrische wagens alleen nog online aan te bieden. Via een nieuw platform wil de Zweedse autobouwer de klant toch een boeiende aankoopervaring bezorgen. Met de C40 Recharge wil Volvo zijn toekomstplannen onderstrepen. De autobouwer kondigde eerder al aan dat hij vanaf 2030 alleen nog maar elektrische wagens zal bouwen. Het bedrijf hoopt dat al tegen 2025 de helft van alle verkochte Volvo’s volledig elektrisch zal zijn en de andere helft hybride.

Echt leder wordt uit het interieur geschrapt en het besturingssyteem van de wagen krijgt voortdurend updates. Tegen 2040 wil de Zweedse autobouwer volledig klimaatneutraal zijn. Via blockchain willen ze de productie van de grondstoffen voor batterijen (die ook CO2 produceert) kunnen traceren tot aan de mijnen. 

Net als de volledig elektrische XC40 zal ook de C40 Recharge in Gent gebouwd worden.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here