Nieuws

Eerste beelden elektrische Audi Q5 E-Tron verschenen

Audi Q5 E-Tron
Afbeelding: Motor1.com.
De Audi Q5 E-Tron zal pas volgend jaar op de markt verschijnen. Toch duiken er nu al meer en meer details op van de nieuwe EV.

De Volkswagen Groep is volop aan het investeren in een uitgebreid elektrisch gamma. Daar hoort natuurlijk ook Audi bij. Het premium automerk ontwikkeld elektrische wagens onder de naam E-Tron. De ‘eerste’ E-Tron die we in 2019 testten is een echte klassebak. Helaas lag de actieradius van de wagen te laag en moest er duidelijk nog gewerkt worden aan de efficiëntie van de batterij en autonomie. Mogelijk gaan de nieuwe Q4 en Q5 (E-Tron) soelaas bieden.

Vorige week verschenen al een reeks foto’s van de nieuwe elektrische Q4 E-Tron, nu is het de beurt aan de Q5 E-Tron. Op basis van de foto’s heeft een fan zelf renders gebouwd van de nieuwe wagen.

Audi Q5 E-Tron

De nieuwe elektrische Q5 zal als eerste gebouwd worden op het PPE-platform van de Volkswagen Groep. Dat platform is gemaakt voor middelgrote en grote EV’s. Ook de nieuwe Porsche Macan zal hier bijvoorbeeld op gebouwd worden.

De bedoeling is dat de nieuwe Q4 E-Tron en Audi Q5 E-Tron vanaf volgend jaar op de markt zouden komen. Details zoals prijzen en specificaties blijven momenteel nog uit.

Audi Q5 E-Tron
Afbeelding: Motor1.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business