WhatsApp

WhatsApp krijgt een extra beveiligingslaag voor de opslag van de back-ups van je chats. Die zijn al veilig, al hangt dat van een aantal dingen af.

Advertentie

WhatsApp werkt aan een extra beveiligingslaag voor zijn back-upfunctie. Binnenkort zal het mogelijk zijn voor gebruikers om je back-ups met een wachtwoord te vergrendelen. Op die manier zijn de chats in theorie alleen door jou bereikbaar.

Normaal gezien zijn alle chats al geëncrypteerd door WhatsApp zelf. Maar als je gebruikmaakt van een chat back-up via iCloud of Google Drive, is de cloudprovider de eindverantwoordelijke als het op beveiliging aankomt. In principe zegt WhatsApp daarmee letterlijk dat je de beveiliging van je chats doorgeeft aan een externe partij en dat zij er dan geen controle meer over hebben. Een extra beveiligingslaag met paswoord moet ook die functie meer waterdicht maken.

WhatsApp back-ups

WABetaInfo heeft nu een serie screenshots gedeeld waarbij we al een snelle blik krijgen hoe de nieuwe functie eruit zal gaan zien op iOS en Android. Het wachtwoord dat je kiest is heel belangrijk en kan niet gewijzigd worden. Als je bijvoorbeeld overschakelt op een nieuw toestel, zal je dat wachtwoord nodig hebben om de back-up terug te zetten.

Het bedrijf schrijft ook dat het niet mogelijk zal zijn om een vergeten paswoord te herstellen of een nieuw aan te maken. Het is daarom uitermate belangrijk dat je dat paswoord ergens goed opbergt zodat je het – indien nodig – meteen kan bovenhalen, een paswoordmanager dus.

De nieuwe feature is nog niet officieel uitgerold maar volgens WABetaInfo zal het niet lang meer duren vooraleer Facebook de extra beveiligingslaag gaat uitrollen naar iOS- en Androidgebruikers.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here