Nieuws

TikTok gaat strijd aan met cyberpesters

TikTok
© iStock
TikTok introduceert twee nieuwe features die pestkoppen op andere gedachten moeten brengen. ByteDance bindt de strijd aan tegen online pesten.

Het Chinese techbedrijf wil naar eigen zeggen een community creëren waarin iedereen elkaar met respect behandelt. Een eerste nieuwe feature is ‘Filter All Comments’. De eigenaar van een account kunnen ervoor kiezen om zelf eerst alle comments te moeten goedkeuren voordat die bij een video verschijnen. Er bestond al een automatisch systeem, maar toch glipten er nog lullige opmerkingen door de mazen van het net. 

De andere toevoeging is ‘Rethink’, een nieuw stukje AI dat ongepaste opmerkingen detecteert en de dader erop zal aanspreken. Wanneer iemand bijvoorbeeld wil reageren met “Je bent lelijk”, verschijnt er een pop-up die hem/haar moet aanzetten tot nadenken. “We weten dat de reacties een belangrijk middel zijn voor communityleden om met hun favoriete creators te communiceren. We willen verdergaan op de ingeslagen weg om respectvolle discussies aan te moedigen”, zegt TikTok in een mededeling

Antipestbeleid 

Daar komt nog bij dat de video-app een samenwerking aangaat met het Amerikaanse Cyberbullying Research Center. Die organisatie informeert over de verschillende vormen van online pesten en de mogelijke gevolgen ervan. TikTok-eigenaar ByteDance gaat feedback van het centrum gebruiken om zijn platform zo (kind)vriendelijk mogelijk te houden.  

“TikToks ‘Filter All Comments’- en ‘Rethink’-features zijn een positieve stap richting het promoten van aardigheid. Ze zijn dan ook verheugd te kunnen samenwerken in de strijd tegen online pesten en ander vervelend gedrag”, zegt Sameer Hiduja, mede-oprichter van het Cyberbullying Research Center.  

In coronatijden haalt cyberpesten helaas vaker de actualiteit. De nieuwe features zullen wellicht ook in onze contreien bijdragen aan een positievere community.  

Lees ook: Italië blokkeert TikTok gedeeltelijk na dood 10-jarig meisje 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business