Nieuws

Tesla krijgt nog een uitdager in segment pick-uptrucks

Canoo elektrische pick-up truck
Er is nog meer concurrentie op komst voor Tesla's pick-uptruck. Het Amerikaanse EV-bedrijf Canoo deelt nieuwe conceptbeelden.

Tesla’s Cybertruck lijkt de start-up te hebben geïnspireerd om met een eigen ontwerp op te proppen te komen. Een naam heeft de e-truck nog niet. Hij zal wel op hetzelfde platform gebouwd worden als de Canoo-bestelwagen en het intrigerende Multi-Purpose Delivery Vehicle (MPDV).  

Canoo richt zich in de eerste plaats op de Amerikaanse markt. Perfect logisch, want pick-ups zijn daar ontzettend populair in de minder druk bevolkte regio’s. Volgens topman Tony Aquila is de truck “net zo sterk als de ruigste pick-ups op de markt”. Bovendien zouden ze ontworpen zijn om “exponentieel productiever te zijn”, of het voertuig nu professioneel gebruikt wordt, of voor een weekendje uit. Het zal nog moeten blijken of het relatief lage rijbereik van 320 km zal volstaan voor wie grotere afstanden moet afleggen.  

Geen copy-paste 

Canoo maakte zeker geen copy-paste van de hoekige Cybertruck, want het eigen model ziet er ook veel afgeronder uit. De elektromotoren van de nieuwe pick-up leveren in een duo-configuratie maar liefst 600 pk en 750 Nm aan trekkracht. Dat zijn prestaties die doen denken aan die van forse V8-motoren. De pick-uptruck krijgt een laadcapaciteit van 815 kilogram en is met zijn hoogte van 1,93 meter een kleine 2,5 cm lager dan Tesla’s Cybertruck. Als je dat al gigantisch vindt, moet je je bedenken dat de pas aangekondigde elektrische Hummer een beest wordt van maar liefst 2 meter hoog.  

De laadruimte van Canoo’s truck (4,76 m) kan met een uitschuifsysteem verlengd worden tot 5,41 meter. Dat is niet veel korter dan die van de Hummer (5,50 m) en de Tesla Cybertruck (5,88 m). De pick-up krijgt ook aansluitingen aan elke zijde, zodat het voertuig dienst kan doen als generator. Hoeveel de volledig elektrische pick-up zal kosten en of hij uiteindelijk ook naar Europa komt, is nog niet bekend. Canoo wil hem al begin 2023 op de markt brengen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business