Nieuws

Telenet gaat in zee met Ericsson, Nokia en Google Cloud voor uitrol 5G-netwerk

Telenet
Telenet kondigt aan dat het na een grondige procedure Ericsson, Nokia en Google Cloud heeft geselecteerd als partners voor de uitrol van zijn 5G-netwerk.

µTelenet neemt hiermee een volgende stap in de voorbereiding van de uitrol van het 5G-netwerk. Deze nieuwe generatie telecomtechnologie zal gaandeweg meer capaciteit, stabiliteit en innovatieve toepassingen voor consumenten, overheid en het bedrijfsleven bieden. 5G opent nieuwe perspectieven voor diverse sectoren, zoals medische zorg, slimme steden, logistiek, de groei van Internet of Things (IoT) of verdere ontwikkelingen in augmented en virtual reality (AR en VR).

Ericsson en Nokia

Telenet – met dochtermerk BASE – startte begin 2020 met de procedure om partners te selecteren voor de uitrol van zijn 5G-netwerk.  Na een grondige selectieprocedure waarbij onder andere technologische, operationele, financiële, veiligheid en duurzaamheid criteria werden afgewogen, werden het Finse Nokia en het Zweedse Ericsson weerhouden.

Ericsson exploiteert al het mobiele netwerk van Telenet en het bestaande partnerschap wordt uitgebreid met 5G RAN-technologie. Ericsson zal de apparatuur op de antennemasten (de zogenaamde ‘radio access network’ (RAN) apparatuur) vervangen met nieuwere, hoogwaardige en performante hard- en software. Het bedrijf zal Telenet ook de nodige oplossingen bieden voor alle toekomstige 5G-evoluties.

Ook Nokia wordt een belangrijke partner bij de uitrol van het toekomstige 5G-netwerk.Zij leverende apparatuur voor de kern van het netwerk (het zogenaamde ‘core network’) die de volgende generatie mobiele technologie ten volle zal ondersteunen, met de bijhorende voordelen als ultrasnelle responstijden voor kritieke toepassingen en gereserveerde capaciteit voor specifieke diensten.

Google Cloud

Telenet zal samen met Nokia ook gebruik maken van Google Cloud, meer bepaald Anthos, in de datacenters van Telenet. Anthos for Telecom van Google Cloud laat operatoren toe om de Nokia-kernapparatuur en andere toepassingen die vroeger via fysieke hardware in het netwerk geplaatst moesten worden, te laten verlopen via cloud-native services. Hierdoor kunnen operatoren veel sneller innoveren en inspelen op de behoeftes van de markt. Het Anthos-platform zal de innovatie-infrastructuur ook voorzien van de nodige oplossingen en toepassingen voor 5G-gebruiksscenario’s om aanzienlijk betere klantenservices en -ervaring te stimuleren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business