Nieuws

SpaceX deelt video van ‘succesvolle’ vlucht SN10

SpaceX Starship Number 10 SN10 ontploft
SpaceX heeft een nieuwe video gepubliceerd. Daarin krijgen we meer details te zien over de vlucht van Starship Number 10.

Hoewel ook de tiende testraket ontplofte, net als zijn voorgangers SN8 en SN9, heeft Musk de tests steeds een succes genoemd. Dat de raketten na hun manoeuvres alsnog ontploften bij of vlak na de landing, blijft een pittig detail. Voor Starship Number 10 ging alles zoals gepland, op de ‘touchdown’ na. SpaceX heeft een nieuwe video gepubliceerd die de fases van de test in detail laat zien.  

We krijgen knappe close-upbeelden te zien van de Falcon-raket en hoe de Raptor-motoren het enorme gevaarte van 50 meter hoog en 1.400 (!) ton zwaar in balans houden. Op de beelden is te zien hoe het landingsgestel uitvouwt. De ‘touchdown’, waarbij Starship 10 beter deed dan zijn voorgangers, komt ook in beeld. Maar het gedeelte waarbij de raket alsnog ontploft wordt weer handig weggelaten. Geeft niet, heeft Elon Musk altijd gezegd, want SpaceX heeft telkens waardevolle data kunnen verzamelen over de geslaagde draaimanoeuvres waarbij de raket de landing inzet. 

SN11 staat klaar 

“De raket steeg succesvol op, pompte brandstof correct over en heroriënteerde zich voor een aerodynamische, gecontroleerde daling”, luidt de beschrijving op YouTube. “De raptormotoren van SN10 startten weer op om het gekende draaimanoeuvre uit te voeren, vlak voor een succesvolle touchdown op het landingsplatform.” 

De zelfverklaarde ‘Technoking’ van Tesla heeft al een aantal oplossingen voorgesteld om de problemen bij de landing te voorkomen. Hij liet via Twitter ook weten dat Starship Number 11 al “bijna klaar is voor zijn vlucht”.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business