Nieuws

Samsung pakt mid-rangers A52 en A72 uit

Samsung Galaxy A52
Op zijn tweede ‘Samsung Galaxy Unpacked’ van het jaar heeft Samsung zoals verwacht meer details gegeven over de Galaxy A52 en A72.

Daarbij bevestigt Samsung de technische specificaties die eerder al gelekt waren. Zo krijgen de A52 en A72 quad-lenzen met krachtige 64 MP-camera’s en selfiecamera’s van 32 megapixel. Daarnaast maakt Samsungs Optical Image Stabilization (OIS) een comeback. Die moet foto’s scherper maken en voor een betere belichting zorgen. Ook voor wie last heeft van bevende handjes is er een oplossing. De gyronsensor van de toestellen zal gewiebel detecteren en de cameralenzen laten compenseren voor die kleine bewegingen. Dat moet leiden tot scherpere beelden. Verder combineert een Night Mode meerdere foto’s in één beeld om tot een beter resultaat te komen in omgevingen met weinig licht. Fun Mode wordt een samenwerking met Snapchat, om via de native camera-app filters te delen en te dollen met je vrienden.

Straffere UI

Samsung liet ook zijn nieuwe UI 3.1 zien. Die zal automatisch de instellingen van je oude Samsung-telefoon overnemen en integreert Microsofts OneDrive voor een instant back-up van je bestanden. De integratie met smartwatches wordt verbeterd en je zal twee paar earbuds tegelijkertijd kunnen verbinden om met z’n tweetjes van muziek of een video te genieten. SmartThings laat je toe om de locatie te traceren van al je Samsungtoestellen en tags. Met Knox belooft Samsung in eigen productie voor een sterkere beveiliging van je systeem en end-to-end-encryptie.

De Galaxy A52 krijgt een batterij van 4.500 mAh, de A72 een exemplaar van 5.000 mAh. Beide toestellen kunnen snel opladen met een stroomsterkte van 25 watt. De batterij van beide telefoons zou tot 2 dagen moeten meegaan. De smartphones gaan slimmer om met de beschikbare stroom. Zo zullen de toestellen ’s nachts automatisch in energiebesparende modus gaan.

Geen 5G voor de A72

De Galaxy A52 krijgt een 4G/LTE- en een 5G-versie. De iets goedkopere 4G-variant heeft een lagere beeldfrequentie van 90 Hz (tegenover 120 Hz voor de 5G-versie). Bovendien heeft de standaard Galaxy A52 een Snapdragon 720G-processor, tegenover de iets snellere 750G van het 5G-model. De displays werken met Super AMOLED en zijn respectievelijk 6,5 en 6,7 inch groot. Alle modellen zullen op Android 11 draaien en kregen een stof- en waterbestendigheidsscore van IP67.

De A52 heeft een richtprijs van 349 euro (429 euro voor het 5G-model). De A72 is vreemd genoeg alleen als 4G-toestel verkrijgbaar en draagt een prijskaartje van 449 euro.

De volledige presentatie duurde een half uur. Bekijk hem hieronder.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business