Clubhouse app Android

Clubhouse voor Android zal nog niet meteen beschikbaar zijn om te downloaden. De app botst op problemen in het algoritme.

De oprichters van de populaire socialemedia-app Clubhouse hebben laten weten dat een versie voor Android nog een aantal maanden zal duren. Dat heeft onder andere te maken met een probleem in de algoritmes die de Rooms moeten aanraden bij gebruikers. Een probleem dat blijkbaar alleen op Android voorkomt. Volgens de oprichters krijgen gebruikers te vaak Rooms voorgesteld in talen die ze helemaal niet spreken.

Clubhouse op Android

Het is dus nog niet mogelijk om Clubhouse voor Android te downloaden. Het bedrijf kondigde in januari wel aan dat eraan gewerkt werd maar botst nu dus op problemen. Verder lieten de ontwikkelaars nog weten dat het systeem met uitnodigingen op de schop gaat. Momenteel heb je een uitnodiging nodig van een andere gebruiker om deel te nemen in Clubhouse. Volgens de ontwikkelaars is het daarom nog wat exclusief en komen er vooral nieuwe gebruikers bij die ook effectief willen deelnemen aan de Rooms.

Toch is het niet moeilijk om ‘binnen te geraken’. Op internet kan je redelijk eenvoudig een uitnodiging bemachtigen waarmee je deel kan nemen. De socialemedia-app is gratis en krijgt daarvoor ook kritiek. Ben je benieuwd naar de werking van het platform en de live-gesprekken? Lees dan hier onze uitgebreide analyse over Clubhouse.