Met de nieuwste moto g smartphone, de moto g100, belooft Motorola de snelste smartphone die ze ooit op de markt gebracht hebben.

Advertentie

Update (03/05/21): De Motorola Moto G100 is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Coolblue, Fnac, Krëfel en Vanden Borre voor 499 euro.


Origineel artikel (25/03/21): Een heugelijke dag voor Motorola. Het dochtermerk van computerfabrikant heeft vandaag de tiende generatie van de moto g smartphonefamilie onthuld aan het grote publiek, de moto g100. Motorola schuwt de grote beloften niet. Ze beloven met de moto g100 een middenklasser die presteert op vlaggenschipniveau en de ‘snelste moto g100’ ooit is.

Specificaties

Die prestaties worden gegarandeerd door het Snapdragon 870 5G Mobile Platform. Moto g100 is één van de allereerste smartphones die gebruik maakt van dit type processor. De processor zorgt ervoor dat de smartphone altijd vlot blijft draaien. Het werkgeheugen bedraagt 8GB en je krijgt 128Gb opslag ter beschikking, met een externe microSD uit te breiden tot 1TB. Veel rekenkracht vraagt veel batterijkracht. Moto g100 heeft daarom de typische 5000mAH-batterij die veel Motorola-smartphones hebben. De batterij kan 40 uur overleven bij normaal gebruik op één oplaadbeurt.

Maken we ineens de sprong naar de camera’s, dan springt het 64MP-quadcamerasysteem in het oog. Met de 64MP ultrahoge resolutie hoofdsensor met Quad Pixel-technologie voor 4x meer gevoeligheid bij weinig licht en de 16MP frontcamera leg je alledaagse momenten vast in prachtige, scherpe foto’s. Met de dubbele ultrabrede camera’s, één aan de voor- en één aan de achterzijde, past er 4x meer in het frame. Tijdens video-opnames kan je met de DualCapture-modus met beide camera’s tegelijk filmen. De meest opvallende van de camera’s is misschien wel de macrocamera. De ring rond de lens licht op wanneer je dicht bij je object nadert.

Het display tenslotte is 6,7” groot en ondersteunt een verversingsgraad tot 90Hz om de beelden vloeiend en stabiel te houden.

De macrolens licht op om het object beter in beeld te brengen. Afbeelding: Motorola

Software

Het besturingssysteem van Motorola-smartphones heet My UX. My UX wijkt maar heel weinig af van Android One. Zo wil Motorola gebruikers de ‘pure Android-ervaring’ aanbieden. Moto g100 komt met de laatste versie van Android 11 uit de doos, en bevat dus ook alle nieuwe features zoals de uitgebreidere privacy-instellingen.

My UX heeft ook wel zijn eigen specifieke instellingen. Met een speciaal gebaar kan je het scherm in twee splitsen zodat je eenvoudig kan multitasken. Je kan met de linkerhelft het nieuw lezen terwijl je met de rechterhelft videochat, om maar een idee te geven. Een andere leuke instelling is de ‘gamemodus’. Tijdens het gamen kan je notificaties tijdelijk uitschakelen. Zo word je niet gestoord, en bovendien is het ook batterijzuiniger. De gamemodus is wel niet uniek voor My UX. Andere fabrikanten introduceerden deze reeds ook.

Ready For

Is een display van 6,7” niet groot genoeg voor je. Koppel je moto g100 dan via het nieuwe Ready For-platform met een extra beeldscherm. Handig voor tijdens het gamen of videobellen, zeker omdat Ready For uitgerust is met subject tracking-technologie die je aangezicht altijd centraal in het beeld houdt.

Motorola moto g100 is vanaf midden mei beschikbaar in de Benelux in de kleur Magic Blue. De adviesverkoopprijs bedraagt 499,99 euro.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Motorola Moto g 5G Plus review: 5G voor iedereen!

Motorola bewijst dat 5G-smartphones niet duur hoeven te zijn met de Motorola Moto g 5G Plus. Maar wat heeft hij nog meer te bieden?

Motorola Moto G9 Plus review: Groots met hoofdletter G

De Motorola Moto G9 Plus is niet alleen de grootste smartphone die het bedrijf ooit gemaakt heeft, maar weet zijn prijs ook laag te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here