Nieuws

Uber laat klanten voor EV kiezen

In het centrum van Londen kunnen Uber-gebruikers aangeven of ze in een volledig elektrische wagen rondgereden kunnen worden.

Uber Green gaat vandaag van start, zo meldt de Financial Times. In de testcase kunnen klanten in centrum-Londen dus een nog milieuvriendelijkere optie krijgen dan een hybridewagen. Het is een eerste belangrijke stap in Ubers plan om tegen 2025 volledig elektrisch te rijden. Hoewel de ritten moeten starten in Londens Zone 1, kunnen ze er ook buiten eindigen. 

“We blijven verder samenwerken met chauffeurs om hen de stap naar elektrisch rijden te helpen maken. We zijn dan ook bijzonder opgetogen dat we passagiers nu de optie kunnen geven om volledig elektrisch rondgereden te worden. Het kost hen trouwens niets extra’s”, zei Jamie Heywood, algemeen manager bij Uber, in een mededeling.  

Toekomst met EV’s  

Meer zelfs, om Uber-klanten aan te moedigen om elektrisch te gaan rijden, krijgen ze 15 procent korting op het gewoonlijke tarief. In het verleden deed het online taxibedrijf al inspanningen om milieuvriendelijker rijden te promoten. In januari 2019 investeerde Uber 15 pence (17 eurocent) per mijl die ze met groenere wagens reden.  

Daarmee heeft de taxidienst een budget van 146 miljoen euro verzameld. Vervolgens heeft Uber het aantal EV’s in zijn vloot opgetrokken van 100 naar 1.600. Toch is dat nog maar een klein aandeel van de vloot van 45.000 wagens. Wie in centrum-Londen een EV bestelt, zal dus mogelijk wat langer moeten wachten dan gewoonlijk.  

Uber heeft dus nog een hele boterham te verwerken, wil het zijn ambitieuze doelstellingen waarmaken om tegen 2040 wereldwijd volledig elektrisch te rijden. In Europa en in de VS zou dat doel al in 2030 bereikt moeten zijn.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business