Volkswagen Voltswagen

Voltswagen of America. Dat zou de nieuwe naam van het Duitse automerk in de V.S. moeten worden. Althans als het geen grap is.

Advertentie

Update 31/03/2021: Zoals velen voorspelden was de naamsverandering niet meer dan een flauwe aprilgrap.

Het leek er een tijd op dat Volkswagen een aprilgrap wilde uithalen met de wereld. Maar het blijkt bloedserieus te zijn. De Duitse autobouwer heeft plannen om in de Verenigde Staten een naamswijziging door te voeren naar: Voltswagen. Dat maakte de autobouwer – per ongeluk en veel te vroeg – bekend via een persbericht dat normaal op 29 april zou moeten verschijnen.

Volkswagen wordt Voltswagen

Het persbericht was helemaal nog niet af en zou ook het daglicht niet moeten gezien hebben. Deze week verscheen dus heel kort een persbericht waarin Volkswagen aankondigde dat de Amerikaanse divisie zou hernoemd worden naar Voltswagen. De reden? De autogroep wil de focus op e-mobility leggen, een nieuwe naam en een nieuw lichtblauw logo horen daar perfect bij, dat claimt het persbericht althans. Wat er echt van aan is, kunnen we momenteel dus niet controleren.

Maar gaat het nu niet om een grap?

Volgens verschillende bronnen en media zouden de plannen serieus zijn. De Amerikaanse woordvoerder van Volkswagen weigerde iets te lossen en het persbericht werd zo snel mogelijk weer offline gehaald. Het kan dus nog alle kanten uitgaan en vermoedelijk zullen we pas over een dag of twee duidelijkheid kunnen scheppen. Mocht het toch te kloppen, dan zouden de plannen momenteel alleen gelden voor de Verenigde Staten.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here