Nieuws

Google Maps gaat LEZ tonen

LEZ Google Maps
Google Maps wil LEZ gaan tonen voor gebruikers. Vanaf juni in verschillende Europese landen en hopelijk volgt ook België zo snel mogelijk.

In een nieuwe blogpost heeft Google duidelijk gemaakt hoe het Google Maps de komende maanden gaat vernieuwen en voorzien van handige extra functies. Eentje daarvan is de komst van LEZ-zones naar navigatie en kaarten. In Waze is het al een tijdje beschikbaar, vanaf juni gaat ook Google Maps lage-emissiezones tonen. Wie een route aanmaakt door een lage-emissiezone zal via een eenvoudige melding te zien krijgen of de wagen in die zone binnen mag.

LEZ Google Maps
Zo wil Maps duidelijk maken of je een LEZ binnen gaat rijden.

LEZ in Google Maps

Op termijn wil Google ook in Europa gebruikers gaan voorzien van een luchtkwaliteitsindex. In de Verenigde Staten loopt al een soortgelijk programma waarbij de US Air Quality Index wordt getoond in grotere steden. In lijn met dat idee zou de navigatie-app ook routes moeten gaan tonen die emissiegewijs voordeliger zijn voor de bestuurder én voor de buurt. De app gaat dus rekening houden met drie factoren: wat is de snelste route, wat is de kortste route en tot slot: hoe kunnen we besparen?

De bedoeling is om de LEZ-meldingen in juni in te zetten in Nederland, Duitsland, Spanje en het V.K.. België zit dus nog niet in dat lijstje maar we zullen waarschijnlijk niet veel later volgen.

Live View

Net zoals in de straat wil Google Live View naar binnen brengen. Dat moet ervoor zorgen dat je in winkelcentra, luchthavens of bijvoorbeeld op festivals sneller je weg kan vinden. Momenteel is Live View al beschikbaar voor navigatie in de straat, voor binnen werkt het al in Tokyo, Zürich en enkele grote Amerikaanse steden.

LEZ Google Maps
Is dit de meest ecovriendelijke route?
mobielontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals