Nieuws

Twitter-fleets krijgen Story-achtige stickers en GIF’s

Twitter fleets stickers gif's
Twitter heeft een update uitgebracht voor zijn fleets. Je zal de Story-achtige updates kunnen voorzien van stickers en GIF's.

Twitter wou de mogelijkheid graag integreren zonder dat gebruikers grafische elementen eerst in een externe toepassing moeten opstellen. Met de nieuwe update lijkt het concept wel helemaal op dat van Facebook en Instagram Stories. Eerder volgde Twitter al dezelfde redenering. Gebruikers zouden via het story-achtige concept minder drempelvrees hebben om content te gaan delen. 

Hoewel de fleets ook wel op zichzelf stonden, geeft de feature inderdaad meer mogelijkheden voor een speelse insteek. Gebruikers zullen zogenaamde Twemoji (Twitters eigen emoji) kunnen toevoegen aan hun fleets. Twitter kondigde de update op zijn eigen platform aan. 

Stories achterna 

Wie een rijkere fleet wil maken, kan gewoon het smiley-icoontje aantikken, naast het tekst-icoon, om de nieuwe Twemoji en stickers tevoorschijn te toveren. Net zoals bij Intagram is er een zoekbalk bovenaan om snel naar relevante opsmuk te zoeken.  

Twitter lijkt mee op de Story-trein te stappen. Wellicht blijven (jongere) gebruikers liever plakken bij concurrenten Snapchat of Instagram. Jack Dorsey en co hopen zo wellicht wat zieltjes terug te kunnen winnen. Mogelijk wordt de update gefaseerd uitgerold, want niet iedereen krijgt hem al te zien. Volgens het platform zullen de stickers voor fleets weldra voor iedereen beschikbaar zijn op Android en iOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business