G-Shock GSW-H1000 Wear OS smartwatch

Casio heeft zijn G-Shock GSW-H1000 voorgesteld. Voor het eerst krijgt een 'rugged' G-Shock-smartwatch Wear OS.

Advertentie

De GSW-H1000 valt onder Casio’s G-Squad Pro-categorie, robuuste smartwatches voor buitengebruik. De smartwatch krijgt dat ook een hele resem sportfeatures. Bovendien wordt het Casio’s eerste smartwatch met een kleurenscherm. 

Zoals we al sinds jaar en dag van G-Shock gewoon zijn heeft de horlogekast een dikke hoge rand. Casio voegt daar nog een titanium achterkant aan toe voor extra duurzaamheid. Maar het gaat zeker niet zomaar om de looks: de smartwatch is erg schokresistent en waterdicht tot 200 meter diep.  

Dubbele LCD-display 

De opvallendste feature is de tweelagige display. Het LCD-gedeelte zal altijd zichtbaar blijven om het uur te tonen, terwijl de smart features verpakt zitten in een tweede LCD-plaat die kleuren weergeeft. Ondersteund door de Wear OS-omgeving kan die bijvoorbeeld live kaarten tonen, meldingen en andere (gezondheids)informatie laten zien. Nooit eerder kon dat allemaal met een G-Shockhorloge. Casio gebruikte de tech wel al voor zijn Pro Trek-serie. 

De nieuwe G-Shock bulkt van de sensoren, waaronder een GPS, optische hartritmesensor, kompas, hoogtemeter, barometer en meer. Casio komt extra sportief uit de hoek met suggesties voor work-outs en 15 verschillende activiteiten, van fietsen, tot zwemmen of meer extreme sporten als surfen en snowboarden.  

Concurrentie voor Apple 

Wear OS geeft je uiteraard ook nog eens toegang tot de meldingen van je smartphone, een uitgebreid aantal apps en Google Assistant. Enig nadeel wordt mogelijk de batterijduur van zo’n anderhalve dag, al is er een energiebesparende modus waarin de batterij het horloge tot een maand kan rekken met alleen de basisfeatures.  

De verwachte kostprijs zal rond de 700 dollar komen te liggen. De lancering is gepland voor midden mei. Casio lijkt zo alvast een stevige concurrent in huis te hebben voor Apples robuuste smartwatch dat volgens geruchten in de pijplijn zit. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here