Nieuws

Acer over globale chiptekort: “Beterschap op komst”

Halfgeleiders chips semiconductors
Het wereldwijde tekort aan chips voor doorsnee consumentenproducten zal niet lang meer duren. Acer voorspelt snel beterschap.

Het Taiwanese techbedrijf ziet de toekomst rooskleurig tegemoet, zo zegt het aan Reuters. Volgens Acer (de vijfde grootste pc-verkoper ter wereld) is een einde aan het globale tekort aan halfgeleiders in zicht. De situatie zou in de tweede jaarhelft stilletjes aan weer richting het normale gaan. Dat is het nieuws waar onder meer de auto-industrie en leveranciers van huishoudapparaten, smartphones en de nieuwste spelconsoles (Xbox Series X en PlayStation 5) op zitten te wachten. Of de situatie zo snel al zal keren, moet nog blijken. 

Corona als schuldige 

Het tekort aan halfgeleiders was nog nooit zo groot. Het probleem ligt (hoe kan het ook anders) quasi volledig bij de coronapandemie. Nadat de vraag naar halfgeleiders in elkaar stuikte, steeg die eind vorig jaar plots veel sneller dan verwacht. In volle lockdown gingen we met z’n allen massaal laptops, spelconsoles en andere producten kopen.  

Ook de autoverkoop deed het veel beter dan verwacht. Daardoor ontstond een nijpend tekort aan chips. De auto-industrie werd in eerste instantie het hardst getroffen, maar niet veel later raakte het zowat alle fabrikanten van consumentenelektronica.  

Andrew Hou (verantwoordelijke voor de Pan-Asia Pacific Operations bij Acer) zei dat de toeleveranciers “in actie geschoten zijn” nadat het probleem duidelijk werd in het vierde kwartaal van 2020. “Ik verwacht dan ook een betere bevoorrading in het tweede kwartaal van dit jaar, dan in het eerste. De situatie in de tweede jaarhelft zal veel beter zijn”, lijkt Hou zeker van zijn stuk. 

acerbusinesschiptekorthalfgeleiders

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen