Nieuws

JingOS komt er ook voor smartphones

JingOS
Na de tabletversie komt de ontwikkelaar van JingOS met een distributie voor smartphones. Die lijkt al goed op weg te zijn.

De Chinese ontwikkelaar Jingling kondigde eind februari JingOS aan. Een mobiel besturingssysteem dat gemaakt is voor tablets. We schreven toen nog hoe de Chinezen iPadOS bijna letterlijk gekopieerd hebben. Die Linux-distributie lijkt er nu ook te komen voor smartphones. Dat heeft de ontwikkelaar zelf getoond in een video waar het OS momenteel alleen nog in landschapsmodus werkt.

JingOS

Het gaat hierbij nog maar om een zeer vroege demo. JingOS v 0.6 op smartphone zou echter ook nog veel weg hebben van de tabletversie, er moet dus nog veel gesleuteld worden aan het besturingssysteem. In het filmpje zien we wel hoe alles heel goed werkt in de Linux-distributie en dat een smartphoneversie dus niet veraf is.

De tabletversie is gebaseerd op Ubuntu en zal ook beschikbaar zijn voor apparaten met ARM-processors. Het bedrijf werkt momenteel ook aan een eigen tablet. Die zou de JingPad A1 heten. Het bedrijf zal hiervoor ook een crowdfunding opstarten om het toestel te gaan ontwikkelen. Als alles goed loopt wil Jingling al in juli dit jaar de tablet gaan produceren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business