JingOS

Na de tabletversie komt de ontwikkelaar van JingOS met een distributie voor smartphones. Die lijkt al goed op weg te zijn.

Advertentie

De Chinese ontwikkelaar Jingling kondigde eind februari JingOS aan. Een mobiel besturingssysteem dat gemaakt is voor tablets. We schreven toen nog hoe de Chinezen iPadOS bijna letterlijk gekopieerd hebben. Die Linux-distributie lijkt er nu ook te komen voor smartphones. Dat heeft de ontwikkelaar zelf getoond in een video waar het OS momenteel alleen nog in landschapsmodus werkt.

JingOS

Het gaat hierbij nog maar om een zeer vroege demo. JingOS v 0.6 op smartphone zou echter ook nog veel weg hebben van de tabletversie, er moet dus nog veel gesleuteld worden aan het besturingssysteem. In het filmpje zien we wel hoe alles heel goed werkt in de Linux-distributie en dat een smartphoneversie dus niet veraf is.

De tabletversie is gebaseerd op Ubuntu en zal ook beschikbaar zijn voor apparaten met ARM-processors. Het bedrijf werkt momenteel ook aan een eigen tablet. Die zou de JingPad A1 heten. Het bedrijf zal hiervoor ook een crowdfunding opstarten om het toestel te gaan ontwikkelen. Als alles goed loopt wil Jingling al in juli dit jaar de tablet gaan produceren.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here