Nieuws

De nieuwe Nest Hub komt naar België voor 99 euro

Google Nest Hub
Google heeft zijn nieuwe Nest Hub in België gelanceerd. Het toestel zal verkrijgbaar zijn vanaf begin mei voor 99 euro in de gekende kleuren.

Zoals verwacht kondigt Google deze week zijn nieuwe Nest Hub 2.0 aan voor de Belgische markt. Het nieuwe model is voorzien van dezelfde audiotechnologie zoals de Nest Audio en heeft volgens Google 50% meer bas. Wie de Hub in zijn/haar kamer heeft staan kan nu ook gebruikmaken van de nieuwe Sleep Sensing technologie die jouw slaap en slaappatroon kan analyseren.

Google Nest Hub: maar dan beter

De nieuwe Nest Hub is gebaseerd op dezelfde audiotechnologie als Nest Audio en heeft 50% meer bas dan de originele Hub. Luister naar je favoriete muziek, podcasts of audioboeken via platformen als YouTube Music, Spotify en Apple Music – of geniet van je lievelingsprogramma’s en -films met een  Netflix-, Disney+- en YouTube-abonnement. Met een paar snelle bewegingen voor je scherm kan je op elk moment content pauzeren of lezen.

Slaaptracking

Met Motion Sense, gebruikt door de Sleep Sensing-functie, analyseert de nieuwe Nest Hub hoe de persoon die zich het dichtst bij het scherm bevindt, slaapt. De analyse gebeurt op basis van diens bewegingen en ademhaling en dat allemaal zonder camera’s of speciale apparatuur. Met behulp van de ingebouwde microfoons en de omgevingslicht- en temperatuursensoren kan de Sleep Sensing-functie ook verstoringen van de slaap zoals hoesten en snurken of veranderingen in licht en temperatuur in de kamer detecteren. Op die manier kun je beter begrijpen wat jouw slaap beïnvloedt.  

Elke ochtend toont het scherm een persoonlijk overzicht van jouw slaapgegevens. Die kan je s ook op elk moment raadplegen op de Nest Hub via één simpele vraag: “Hé Google, hoe heb ik geslapen?”. Sleep Sensing kun je ook linken aan jouw Google Fit-app op Android- en iOS-apparaten.

Naast een analyse helpt de Sleep Sensing-functie je ook bij het verbeteren van je slaap door je aangepaste bedtijden en andere gepersonaliseerde suggesties voor te stellen, ontwikkeld door een team van slaapwetenschappers en op basis van professioneel advies van organisaties als de American Academy of Sleep Medicine. 

En mijn privacy?

De slaapdetectie is volledig optioneel en er zijn privacywaarborgen ingebouwd zodat jij altijd de controle behoudt: je kiest zelf of je de functie wilt inschakelen en een visuele indicator op het scherm toont je wanneer die geactiveerd is.

Motion Sense detecteert enkel bewegingen, geen specifieke lichamen of gezichten. De audiogegevens van het hoesten en snurken worden enkel op het toestel verwerkt – ze worden niet naar de servers van Google gestuurd. Je kan op elk moment de slaapgegevens bekijken of verwijderen. In overeenstemming met de privacyvoorwaarden worden ze niet gebruikt voor gepersonaliseerde reclame.

Zelfs wanneer je ervoor kiest om de slaapdetectie uit te schakelen, kan je nog steeds makkelijker in slaap vallen en weer wakker worden met de Nest Hub via de pagina “uw avond” en via het zonsopgangalarm dat het scherm geleidelijk doet oplichten en het volume  van het alarm stelselmatig verhoogt.

Dezelfde kleuren

De nieuwe Nest Hub is verkrijgbaar in twee kleuren: Chalk en Charcoal. Als onderdeel van Google’s streven naar duurzaamheid is de Nest Hub gemaakt van gerecycleerd materiaal met plastic onderdelen die voor 54% uit gerecycleerd postindustrieel plastic bestaan.

De tweede generatie van de Nest Hub is vanaf 4 mei 2021 verkrijgbaar voor €99 bij de grote retailers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business