Arcfox Huawei Harmony OS

Huawei boort andere sectoren aan nadat de Amerikaanse ban zich laat voelen in de portemonnee. Een samenwerking met Arcfox biedt oplossingen.

Advertentie

De Chinese autobouwer Arcfox heeft deze week via WeChat aangekondigd dat er een samenwerking aankomt met Huawei. De luxe elektrische wagen zou gebruik gaan maken van Huawei’s Harmony OS aan boord en de voordelen van 5G-connectviteit voor de ontwikkeling van een autonome wagen op niveau 3.

Arcfox Alpha

Het Chinese automerk wil in samenwerking met de smartphonegigant de Alpha S HBT op de markt brengen. HBT staat voor Huawei Bluepark Together en zal de eerste elektrische wagen zijn waar Huawei zijn Harmony OS aan boord kan brengen voor zelfrijdende wagens. De wagen zal voor een groot stuk zelf kunnen beslissen maar de bestuurder krijgt nog altijd alle touwtjes in handen. Dat is best wel nodig aangezien ons verkeer helemaal nog niet voorzien is op autonome mobiliteit.

De Alpha S HBT is niet het enige model, op de Shanghai Motor Show op 17 april zal de autbouwer nog drie andere modellen voorstellen. Het bedrijf spreekt zelf van “een nieuwe generatie luxueuze EV’s”.

De samenwerking betekent ook dat de geruchten rond Huawei niet kloppen. Eerder gingen er verhalen rond waarbij de smartphonebouwer aan elektrische wagens zou werken. Topman Ken Hu heeft die geruchten dus ontkend en geeft aan dat het bedrijf wel gaat samenwerken met autobouwers om het HI-systeem van Huawei in de wagens te voorzien. Een beetje vergelijkbaar met Googles Android Automotive systeem.

Arcfox Huawei Harmony OS
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here