Coolblue Amsterdam

Dat Coolblue beursplannen heeft wisten we al. Een exacte datum was er niet, al wordt dat nu uitgesteld tot na de zomerperiode.

Advertentie

Begin februari kwam Pieter Zwart van Coolblue met het nieuws dat zijn bedrijf nadenkt over een beursgang. Dat nieuws kwam voor velen onaangekondigd en trok meteen heel veel media-aandacht. Coolblue is immers één van de grotere e-commercespelers op onze markt. Tot nu toe werd er nog geen officiële datum ingepland, maar het bedrijf stelt die beursgang nu uit naar een moment na de zomerperiode.

Beursgang van Coolblue

Volgens het Nederlandse Financieele Dagblad zou dat voornamelijk komen omdat Coolblue nog heel wat voor te bereiden heeft. Bovendien is de huidige CFO van het bedrijf op zwangerschapsverlof en moet er nog een medewerker aangeduid worden die de contacten met aandeelhouders zal onderhouden.

Het Financieele Dagblad schrijft ook dat Coolblue hoopt om 3 tot 4 miljard euro op te halen bij de beursgang. Er werd wel een maximum van 49 procent van de aandelen vastgelegd. CEO en eigenaar Pieter Zwart wil zelf 51 procent van zijn aandelen behouden.

Met een omzet van bijna twee miljard euro een een ebitda van 114 miljoen euro is de e-commercespeler een stabiel bedrijf met heel wat groeipotentieel. De beursgang heeft nu al de aandacht van heel wat beleggers die interesse hebben om aandelen aan te kopen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here