Nieuws

Domino’s levert bestellingen met autonome wagens in Houston

Wie een pizza bij Domino’s bestelt in de Amerikaanse stad Houston, krijgt er een originele leveringsoptie bij: robotwagens.

Fastfoodketen Domino’s Pizza heeft een samenwerking aangekondigd met Nuro, een start-up die gespecialiseerd is in autonome wagentechnologie. Dankzij de samenwerking kan Domino’s een nieuwe en originele leveringsoptie kunnen aanbieden aan klanten in de Amerikaanse stad Houston. Vanaf deze week zal de volledig autonome robotwagen Nuro R2 pizza’s rondbrengen in dienst van de fastfoodketen.

Domino’s zal de robotwagens eerst op zeer kleine schaal in gebruik nemen om het project zorgvuldig te kunnen testen. Voorlopig levert de robotwagen enkel bestellingen binnen een afgebakende straal van één geselecteerd Domino’s-afhaalpunt in Houston. De optie zal ook enkel op een beperkt aantal dagen en buiten de piekuren aangeboden worden voor klanten en moet via de mobiele applicatie van Domino’s aangevraagd worden. De applicatie kiest willekeurig uit naar welke klanten de wagen zal uitgestuurd worden.

Revolutionair idee

Hoewel het concept nog in de kinderschoenen staat, is het idee wel revolutionair. Het afleveren van bestellingen zal volledig zonder menselijke tussenkomst gebeuren. Klanten krijgen na het betalen van hun bestelling een pincode meegeleverd. Als de robotwagen arriveert op de bestemming, typt de klant de pincode in om de deuren te openen en hun pizza’s eruit te halen (zie afbeelding). Er komt dus geen pizzakoerier meer aan te pas. De pizza’s zullen wel door mensen bereid worden. Al is de ‘robotkok’ ook geen nieuw concept meer; de coronapandemie heeft de deuren voor geautomatiseerde keukenhulp zelfs volledig opengezet.

Image Credit: Domino’s Pizza

Nuro heeft al enige ervaring met het rondbrengen van bestellingen. De robotwagens rijden al rond in dienst van het retailbedrijf Kroger om boodschappen af te leveren. Nuro kondigde in 2019 al een eerste proefproject met Domino’s aan. De eerste conceptwagen van Nuro, de R1, bleek nog niet klaar te zijn voor commercieel gebruik. Als het project slaagt, zal Domino’s de wagens ongetwijfeld meer in gebruik nemen. Wie weet komt binnenkort een robotwagen jouw pizza brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business