Nieuws

KBC Mobile is meest gebruikte Belgische bankingapp

KBC heeft de strijd der Belgische banken gewonnen. Hun mobiele bankingapplicatie KBC Mobile blijkt de populairste te zijn onder onze lezers.

KBC Mobile is dan ook meer dan een pure bankingapplicatie. Het gebruik van de app is doorheen de jaren enorm uitgebreid geworden. Je kan er je parkeertickets, tankbeurten of cinemabezoeken rechtstreeks mee betalen. Voetbalfans kunnen via de applicatie zelfs updates ontvangen over wedstrijden uit de hoogste Belgische voetbalklasse. Met de toevoeging van virtuele assistente Kate eind vorig jaar bewees KBC dat de bank de digitalisering van haar diensten op het hoogste schavot plaatst.

Kate KBC Mobile
Met Kate vond KBC een innovatieve manier om met klanten te communiceren.

Door haar unieke features is KBC Mobile een populaire applicatie onder de klanten van KBC. Maar ook daarbuiten, want KBC zet de poorten van haar mobiele applicatie ook open voor klanten van concurrerende banken. Die aanpak loont. Uit een poll die we organiseerden onder TechPulse-lezers gaf 36% van de respondenten aan KBC Mobile te verkiezen als hun vaste bankingplatform. Daarmee laat KBC haar concurrenten ver achter zich.

De strijd om de overige podiumplaatsen was een zeer spannende. Het was uiteindelijk Argenta die zich als de ‘best of the rest’ mag kronen. Ook Argenta heeft de digitaliseringsboodschap begrepen. De bank heeft onlangs een samenwerking met Cake aangekondigd. De Argenta-app kreeg 18% van de stemmen; net iets meer dan de 17% voor Belfius Mobile en de 15% voor het Easy Banking-platform van BNP Paribas-Fortis. ING moet een tandje bijsteken. Hun Smart Banking-applicatie heeft 12% weten overtuigen.

Nieuwe spelers moeten nog geduld hebben

We waren ook zeer benieuwd hoe goed de neobanken zouden presteren in deze poll. Neobanken zijn banken die hun diensten volledig digitaal aanbieden. Als het aankomt op digitalisering staan zij dus stukken verder dan de traditionele banken. Toch lijkt de doorbraak op grote schaal er nog niet te zijn gekomen. Nieuwe spelers zoals Bunq, Aion, N26 etc. moeten het in onze lezerspoll stellen met een aandeel van slechts 2%.

Het is noodzakelijk de opmerking dat enkel mobiele bankingapps die worden uitgegeven door banken zelf zijn opgenomen in de poll. Cake zat als bankonafhankelijke applicatie niet tussen de keuzeopties, en ook mobiele betaaldiensten zoals Payconiq by Bancontact die wel door de gevestigde banken worden ondersteund zijn buiten beschouwing gelaten. In totaal namen 480 respondenten deel aan de poll. Hieronder zie je een grafische voorstelling van de resultaten:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business