Nieuws

AOC lanceert betaalbare allrounders in V4-monitorserie

AOC V4 monitor serie
AOC heeft onlangs zijn nieuwe monitorlijn voorgesteld. De V4-serie mikt op scherpe en kleurrijke beeldschermen voor thuis en op kantoor.

De AOC V4-serie omvat vier modellen, waarvan drie met een Quad-HD-resolutie (1440p) en een topmodel met een Ultra-HD-resolutie van 2160p. Aan die laatste hoef je ook geen fortuin te spenderen: het duurste toestel in de reeks krijgt een adviesprijs van 329 euro. Bij AOC profileren ze zich als een betaalbaar merk met kwalitatieve IPS-panelen. En ook onze ervaring met AOC-monitoren is overwegend positief. 

Allrounders 

De nieuwe line-up lijkt als vanouds een breed doelpubliek aan te spreken, al richt die zich wat ons betreft toch vooral op kantoorgebruik. De scherpe IPS-panelen zijn ideaal voor productiviteitswerk zoals spreadsheets, tekenen, grafisch ontwerp, fotobewerking, enz. Dit type display biedt een nauwkeurige kleurreproductie en brede kijkhoeken (178/178°), die de horizontale en verticale kleurverschuiving drastisch verminderen en de gebruikerservaring verder verbeteren. De verversingssnelheid van 75 Hz van de QHD-modellen maakt beweging volgens AOC tot 25% vloeiender dan bij gewone 60 Hz-monitoren. Bovendien gaat Adaptive-Sync-ondersteuning in alle modellen het stotteren en tearing tegen wanneer de framerate varieert, waardoor deze monitoren ook wel kunnen dienen voor casual gamers. 

AOC kiest in zijn nieuwe line-up voor drie populaire formaten: 23,8″ (60,5 cm), 27″ (68,6 cm) en 31,5″ (80 cm). Qua ontwerp houdt de V4-serie het sober, met een dunne omlijsting. De focus ligt zoals het hoort op de panelen zelf.  De displays zijn uitgerust met IPS-panelen voor levendige en natuurlijke kleurweergave. Met een DisplayPort wordt er gedacht aan het aansluiten van desk- en laptops. Bovendien zijn de HDMI-poorten geschikt zijn voor het streamen van sticks en gameconsoles. De meegeleverde standaard maakt kantelverstelling mogelijk, terwijl de 100×100 VESA-montageoptie alternatieve installaties mogelijk maakt met muur- of bureausteunen, zoals AOC’s AS110 of AD100, voor volledige ergonomische flexibiliteit. Alle V4-modellen zijn ook uitgerust met twee 2W-luidsprekers. 

Focus op comfort 

Met al deze eigenschappen is de V4-serie een goede allrounder voor zowel thuiswerken als voor entertainmentdoeleinden. Net als andere merken ontbreekt het de AOC-monitors ook niet aan een Low Blue Light-modus en FlickerFree-technologie om vermoeidheid van de ogen te verminderen. Het Ultra-HD-model, de U27V4EA, telt dankzij die hoge resolutie 163 pixels per inch op zijn 27-inch scherm. De maximale helderheid ligt met 350 nits ook iets hoger dan bij de QHD-modellen. 

De AOC Q24V4EA, Q27V4EA, Q32V4 en U27V4EA zijn verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk 189, 239, 269 en 329 euro. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business