AOC V4 monitor serie

AOC heeft onlangs zijn nieuwe monitorlijn voorgesteld. De V4-serie mikt op scherpe en kleurrijke beeldschermen voor thuis en op kantoor.

Advertentie

De AOC V4-serie omvat vier modellen, waarvan drie met een Quad-HD-resolutie (1440p) en een topmodel met een Ultra-HD-resolutie van 2160p. Aan die laatste hoef je ook geen fortuin te spenderen: het duurste toestel in de reeks krijgt een adviesprijs van 329 euro. Bij AOC profileren ze zich als een betaalbaar merk met kwalitatieve IPS-panelen. En ook onze ervaring met AOC-monitoren is overwegend positief. 

Allrounders 

De nieuwe line-up lijkt als vanouds een breed doelpubliek aan te spreken, al richt die zich wat ons betreft toch vooral op kantoorgebruik. De scherpe IPS-panelen zijn ideaal voor productiviteitswerk zoals spreadsheets, tekenen, grafisch ontwerp, fotobewerking, enz. Dit type display biedt een nauwkeurige kleurreproductie en brede kijkhoeken (178/178°), die de horizontale en verticale kleurverschuiving drastisch verminderen en de gebruikerservaring verder verbeteren. De verversingssnelheid van 75 Hz van de QHD-modellen maakt beweging volgens AOC tot 25% vloeiender dan bij gewone 60 Hz-monitoren. Bovendien gaat Adaptive-Sync-ondersteuning in alle modellen het stotteren en tearing tegen wanneer de framerate varieert, waardoor deze monitoren ook wel kunnen dienen voor casual gamers. 

AOC kiest in zijn nieuwe line-up voor drie populaire formaten: 23,8″ (60,5 cm), 27″ (68,6 cm) en 31,5″ (80 cm). Qua ontwerp houdt de V4-serie het sober, met een dunne omlijsting. De focus ligt zoals het hoort op de panelen zelf.  De displays zijn uitgerust met IPS-panelen voor levendige en natuurlijke kleurweergave. Met een DisplayPort wordt er gedacht aan het aansluiten van desk- en laptops. Bovendien zijn de HDMI-poorten geschikt zijn voor het streamen van sticks en gameconsoles. De meegeleverde standaard maakt kantelverstelling mogelijk, terwijl de 100×100 VESA-montageoptie alternatieve installaties mogelijk maakt met muur- of bureausteunen, zoals AOC’s AS110 of AD100, voor volledige ergonomische flexibiliteit. Alle V4-modellen zijn ook uitgerust met twee 2W-luidsprekers. 

Focus op comfort 

Met al deze eigenschappen is de V4-serie een goede allrounder voor zowel thuiswerken als voor entertainmentdoeleinden. Net als andere merken ontbreekt het de AOC-monitors ook niet aan een Low Blue Light-modus en FlickerFree-technologie om vermoeidheid van de ogen te verminderen. Het Ultra-HD-model, de U27V4EA, telt dankzij die hoge resolutie 163 pixels per inch op zijn 27-inch scherm. De maximale helderheid ligt met 350 nits ook iets hoger dan bij de QHD-modellen. 

De AOC Q24V4EA, Q27V4EA, Q32V4 en U27V4EA zijn verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk 189, 239, 269 en 329 euro. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here