HDR10+ ondersteuning Google Chromecast

Googles Chromecast ondersteunt nu ook officieel HDR10+. Voordien profiteerden selecte tv's van Samsung en Panasonic van de beeldtechnologie.

Advertentie

Perfect logisch, als je weet dat Samsung de technologie zelf ontwikkelde. Kort samengevat zorgt High Dynamic Range (HDR) voor een maximaal contrast tussen het meest belichte en het donkerste punt van een beeld. Het resultaat is een realistische, meer indrukwekkende belichting. HDR10+ voegt dynamische gegevens toe om het helderheidsniveau nog accurater aan te passen, tot op het niveau van maximaal 10.000 nits. Het systeem gaat hand in hand met een kleurdiepte van 10 bit en 8K-resoluties. 

Samen met de Chromecast van Google krijgt ook Roku HDR10+ voor zijn streamingsticks. Die aankondiging werd gespot door FlatPanelsHD. Roku’s vicepresident maakte bekend dat zijn bedrijf HDR10+ mocht activeren voor zijn Roku Express 4k+, de Roku Express 4K en Roku Ultra.  

Ondersteuning moet volgen 

Concreet zal wie streamt via een Roku-stick of Chromecast van beelden in HDR10+ kunnen genieten, zolang de streamingdiensten in kwestie de technologie ondersteunen. Voorlopig is HDR10+ nog maar op een beperkt aantal platformen beschikbaar, waaronder Amazon Prime Video, Google Play en YouTube. Onlangs heeft Paramount ook laten weten dat het voor zijn streamingservice Paramount+ graag een beroep wil doen op de tech.  

De nieuwe standaard in belichting belooft kijkers meer levendige kleuren, dieper zwart en helderder wit. Een ander voordeel is dat HDR10+ op elk moment geactiveerd kan worden, terwijl dat bij zijn voorganger enkel aan het begin van een film of aflevering in te stellen was. Dat Samsung zijn tv’s nog niet heeft uitrust met Dolby Vision, is een reden te meer om van HDR10+ te kunnen genieten. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here