Nieuws

Vanaf nu mag je een huisdier meenemen met Uber

Onze beste vrienden mogen vanaf vandaag meerijden als we een Uber bestellen. Via Uber Pets kan je aangeven dat een huisdier meekomt.

De rittendienst test al sinds oktober 2019 de optie om klanten een huisdier te laten meenemen. Er ontstond vroeger wel eens discussie als een klant onaangekondigd met de hond of kat aankwam. Niet elke chauffeur is er immers even happig om na een rit met een ruiende hond de wagen te moeten stofzuigen. Om dat te voorkomen, kunnen klanten in de app aangeven of hun huisdier mee moet rijden.

We schreven in 2019 dat Uber de optie ook naar Europa zou brengen als de eerste tests succesvol afliepen. Het heeft nog een lange tijd geduurd, maar vandaag is het dan eindelijk zover. Uber stelt via een persmededeling de nieuwe dienst Uber Pets voor. Een extra optie voor de rittendienst, al biedt het bedrijf het voorlopig enkel in Brussel aan. Volgens Country Manager Laurent Slits was er stijgende vraag bij klanten om Uber Pets hier uit te rollen. We hebben aan Uber gevraagd wanneer de dienst zich uitbreidt naar Vlaanderen, waar Uber sinds november actief is.

Bestel een Uber voor je huisdier

Hoe werkt het precies? Een rit bestellen doe je via de Uber-app. Zijn je vertrek- en eindpunt binnen het Brusselse grondgebied, dan zie je Uber Pets automatisch verschijnen (zie screenshot). Je huisdier meenemen zal je wel drie euro extra kosten, ongeacht de grootte van het huisdier of de afstand van de rit. Uber laat weten dat die extra toeslag volledig naar de chauffeur gaat. Zo wil Uber zijn chauffeurs aansporen om de optie ook actief aan te bieden. Betaal je rit en verken Brussel samen met je hond, kat, cavia of schildpad!

Om als veilig te laten verlopen, stelt Uber wel de volgende regels op voor wie een huisdier wil laten vervoeren:

  • Houd het huisdier vast met een riem, harnas, of plaats het in een doos of draagmand
  • Help de chauffeurs om de voertuigen schoon te houden door een deken of handdoek mee te nemen om de stoel te bedekken en het risico op schade of rommel te verkleinen
  • Vraag de chauffeur of hij/zij een voorkeur heeft voor de plaats waar je huisdier moet plaatsnemen
  • Laat een huisdier niet onbeheerd achter

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business