Nieuws

Uber vanaf 9 november beschikbaar in heel Vlaanderen

De transportdienst is enkele jaren beschikbaar in Brussel en zal dat binnenkort ook eindelijk in Vlaanderen zijn.

Begin dit jaar ontstonden al eens de geruchten dat Uber haar diensten zou uitbreiden naar Leuven en Namen, nadat deze steden op de website van Uber verschenen. Dat bleek achteraf om foutieve informatie van het transportbedrijf te gaan. Maar uitstel is geen afstel. Uber stuurde gisterenavond laat een persbericht uit dat de uitbreiding naar Vlaanderen er toch zal komen. Vanaf 9 november zal de Uber-app eindelijk kunnen worden gebruikt in heel het gewest. De focus zal wel voornamelijk liggen op de grote(re) steden Antwerpen, Gent en Leuven.

“Ik geloof dat we het vervoer in Antwerpen, Gent en Leuven efficiënter en toegankelijker kunnen maken, de files kunnen verminderen en professionele chauffeurs nieuwe verdienmogelijkheden kunnen bieden. Consumenten vragen al jaren om betrouwbaar, comfortabel en toegankelijker vervoer in Vlaanderen. Vooral in deze moeilijke tijden zijn wij er om je veilig overal naartoe te brengen”, zegt Laurent Slits, hoofd van Uber België.

Laurent Slits, hoofd van Uber Belgium.

Om die veiligheid te garanderen, zullen strenge veiligheidsvoorschriften gelden tijdens ritten. Passagiers en chauffeurs moeten mondmaskers dragen, er zullen glazen schermen in de wagens geïnstalleerd worden en chauffeurs krijgen van het bedrijf ontsmettingsmiddel ter beschikking om hun voertuigen schoon te maken tussen ritten. Om te voldoen aan de Vlaamse taxiwetgeving, zijn alle chauffeurs geregistreerd als professionele taxichauffeurs. Geen onbelangrijk gegeven, want het bedrijf kwam enkele jaren geleden in de problemen, omdat sommige chauffeurs niet de juiste licentie bezaten om te mogen rondrijden in de hoofdstad.

UberMedics

Uber zal bij haar lancering ook een speciale dienst oprichten voor medisch- en zorgpersoneel, genaamd UberMedics. Omdat het openbare vervoer snoeit in haar rittenaanbod, zeker in de late uren, wil het transportbedrijf zich richten op deze doelgroep om hen altijd van thuis naar de werkplek en terug te kunnen vervoeren. Zij doen het medische personeel daarom 10.000 gratis ritten cadeau. Voor elk individu houdt dat vijf gratis ritten per week in, wel met een voorwaarde dat de rit niet meer dan vijftien euro zou kosten. Met Uber kan je dat op voorhand checken.

Uitbreidingsplannen naar Waalse steden lijken voorlopig nog niet aan de orde. Uber is sinds 2014 al beschikbaar in Brussel. Daar rijden ondertussen al 1800 professionele chauffeurs rond in dienst van het bedrijf.

Download de Uber-app voor Android en iOS!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business