Nieuws

Reisbeperkingen opgeheven? Google stuurt je e-mail

Reisbeperkingen Google Reizen Travel
Google kan reizigers per e-mail op de hoogte houden wanneer reisbeperkingen voor een specifiek land veranderen.

Een reis plannen blijft voorlopig nog een lastige opdracht. Ondanks de reisbeperkingen zegt Google dat het op basis van zijn zoekopdrachten merkt dat de interesse om te reizen sterk stijgt. Google gaat in fases een nieuwe feature uitrollen waarbij je per e-mail op de hoogte gehouden kan worden over veranderingen in de reisbeperkingen. We hebben het even getest, maar op onze smartphone is de optie er voorlopig nog niet. Wel kon je eerder al vanuit Google Reizen doorklikken naar de beperkingen die gelden in het land van bestemming. 

Up-to-date reisinfo 

Wanneer je binnenkort via de Google-dienst info opzoekt rond vluchten of hotels, verschijnt er een extra optie die je kan aanvinken: “Ontvang een e-mail als deze richtlijnen veranderen”. De functie zou straks voor iedereen zichtbaar moeten worden, zolang je maar ingelogd bent met een Google-account. 

Het COVID-19-blokje zal meer specifieke info tonen voor je bestemming en of je bij aankomst al dan niet in quarantaine moet en hoe lang. Daarnaast zal je in één oogopslag kunnen zien of je het bewijs van een negatieve test moet kunnen voorleggen of moet aantonen dat je al gevaccineerd bent. 

De nieuwe toevoeging maakt deel uit van een grotere update van Google Reizen. Het menu ‘Verkennen’ geeft je meteen een overzicht op prijzen van tickets en overnachtingen. Op basis van de interesses die je doorgeeft, krijg je nu potentiële points of interest te zien, zoals musea, geschiedkundige sites of stranden en plaatsen voor outdoor-activiteiten. Wil je alleen steden te zien krijgen die een luchthaven hebben, dan kan je in het verken-menu bij de kaart de reismodus activeren. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business