Apple Watch suikerspiegel meten

Een Apple Watch die je suikerspiegel meet: het zit er aan te komen. Wellicht moeten er eerst nog wat hindernissen genomen worden.

Advertentie

Volgens The Telegraph en Forbes heeft Rockley Photonics in een financiële SEC-verklaring aangegeven dat Apple de voorbije twee jaar een van zijn grootste klanten was. Daar bovenop geeft de specialist in gezondheidstechnologie aan dat er een lopende deal is om in de toekomst samen producten te ontwikkelen. En laat het meten van de bloedsuikerspiegel (samen met bloeddruk en alcoholniveaus) nu net dé feature zijn waar Rockley zich de laatste tijd intensief mee bezighoudt. De kans dat er zo’n sensor in een nieuwe Apple Watch zal zitten, is dus reëel.  

Suikerspiegel monitoren 

Apples ondersteuning voor diabetici was voorlopig beperkt tot third party-apps. Tim Cook en co lijken zich wel bewust van het enorme marktpotentieel voor sensoren die de suikerspiegel kunnen meten zonder de patiënt te moeten prikken. Wanneer Apple (als eerste) met een dergelijke Apple Watch op de markt komt, zal dat een enorm aankoopargument zijn voor wie zich elke dag een prik moet geven om zijn gezondheid te monitoren. 

Daarnaast zou Rockleys expertise voor andere technologieën Apple nog meer voorsprong kunnen geven. Het health-techbedrijf heeft immers heel wat expertise opgebouwd in het monitoren van bloeddruk, net als stress- of alcoholniveaus. Op die manier zouden mensen met een specifieke problematiek terug kunnen vallen op een Apple Watch.  

Sinds de coronacrisis zijn we meer dan ooit bezig met onze gezondheid. Dat lijkt zich ook te vertalen in een sterk groeiende interesse in gezondheidstechnologie. Hoe snel Apple dergelijke features kan integreren in zijn slimme horloges, is nog koffiedikkijken. Het kan de prijs van een Apple Watch aanzienlijk de hoogte injagen en er is ook nog de impact op de batterijduur. Hoewel de tech gebruiksklaar lijkt, zijn er dus wel nog enkele hindernissen te overwinnen. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here