Entertainment Space van Google voor Android tablets

Google is de Android-tablets niet vergeten. Om het gebrek aan ondersteuning goed te maken, komt de techreus met Entertainment Space.

Advertentie

Het leek wel alsof Google Android-tablets in het vergeethoekje had geduwd. Niet alleen door zelf geen tablets meer op de markt te brengen, er kwamen ook geen noemenswaardige updates naar de grotere broertjes van de smartphones. Zo werd Android zelfs niet geoptimaliseerd voor de grotere schermen. Is Google de tablets helemaal vergeten? Toch niet, zo blijkt. Entertainment Space voegt een aantal functies toe die media consumeren op een Android-tablet weer wat aangenamer maken. 

Google noemt Entertainment Space “een ‘one-stop’ gepersonaliseerde thuis voor je favoriete media, zoals films, tv-series, video’s, games en boeken. Zo hoef je volgens de techreus niet langer te switchen tussen verschillende apps.  

Entertainment Space brengt overzicht 

Onder het ‘Watch’-tabblad vind je zoals verwacht alle apps voor films, tv-shows en ander vertier, zoals Netflix, Disney+ en YouTube. Best handig is dat Google alle functionaliteiten van die apps dus groepeert. Handig is dat je over alle bekende toepassingen heen met een simpele klik verder kan kijken waar je gebleven was. Daarnaast krijg je in een oogopslag ook de trending nieuwe content te zien. 

Credit: Google Blog

Ook de games-tab laat je snel weer inpikken waar je gebleven was via ‘continue playing’. Je krijgt aanbevelingen en sommige titels zijn meteen speelbaar zonder dat je ze moet downloaden. Read, tot slot, lijkt zich wel te beperken tot je collectie uit Google Play Books. Gebruik je een andere vaste app voor je e-books, dan zal je wellicht toch nog zelf moeten schakelen. Ook wie zich graag laat voorlezen, vindt die content hier terug. 

Credit: Google Blog
Credit: Google Blog

Nog niet in Europa 

Wie zijn Android-tablet vanonder het stof wil halen om aan de slag te gaan met Entertainment Space, zal helaas nog een beetje geduld moeten oefenen. De app verschijnt deze maand exclusief voor Walmart onn.-tablets, in de Verenigde Staten. “Later dit jaar” wordt de dienst uitgebreid naar nieuwe en bestaande Android-tablets van Lenovo, Sharp en anderen, zegt Google in het nieuwsbericht. 

Vermoedelijk wil Google inspelen op het stijgende tabletgebruik (met ‘dank’ aan de coronapandemie). Volgens de Amerikanen is het gebruik van tablets het laatste jaar met 30 procent gestegen. 

Lees ook: De toekomst van tablets

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here