Nieuws

Facebook vraagt om eerst links te lezen voor je ze deelt

facebook
Het socialemediaplatform Facebook test een nieuwe functie waarbij gebruikers een pop-up te zien krijgen als ze een artikel delen.

Je zal dus mogelijk binnenkort niet meer in staat zijn om zomaar elke link openbaar te gooien op Facebook. Het bedrijf experimenteert met een functie waarbij gebruikers een melding zien verschijnen als ze een link willen delen. Dat maakte Facebook bekend op Twitter. Hiermee hoopt het platform dat zijn gebruikers op de hoogte zijn van de inhoud van de informatie die ze delen.

“Vanaf vandaag testen we een manier om een meer geïnformeerd delen van nieuwsartikelen te promoten. Als je een link van een artikel deelt dat je niet hebt geopend, dan tonen we je een bericht dat je aanmoedigt om het te openen en lezen alvorens je het deelt met anderen”, zo stelt Facebook.

Bij het delen van een link of artikel verschijnt er onderaan het scherm een pop-up. Daarin worden gebruikers op de hoogte gebracht dat ze op het punt staan een artikel te delen dat ze mogelijk niet hebben gelezen. “Het delen van artikels zonder ze te hebben gelezen kan ervoor zorgen dat je belangrijke feiten mist”, aldus de melding van Facebook. Gebruikers krijgen vervolgens de optie om het artikel eerst te openen, of om het alsnog meteen te delen.

Met deze feature volgt Facebook in het zog van Twitter. In september vorig jaar bracht dit socialemediaplatform een gelijkaardige functie uit. Ook daarin maakt de dienst gebruikers duidelijk dat titels van artikels niet het volledige verhaal vertellen. Gebruikers krijgen daar ook de kans om eerst het artikel te lezen alvorens ze het retweeten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business