Rival 5 gamingmuis onthuld door Steelseries

Steelseries heeft vandaag de Rival 5 onthuld. Dat moet de ideale gamingmuis worden voor wie graag snel tussen games schakelt.

“De Rival 5 is gebouwd voor performance en dat moet ook blijken uit het design. We vonden inspiratie bij de kameleon, die het veelzijdige karakter van de muis benadrukt”, zegt de marktleider in esports-toebehoren in een persmededeling. Bij Steelseries dragen ze ergonomie hoog in het vaandel en ook daar hebben ze veel aandacht aan besteed. “Dankzij z’n universeel ergonomische vorm is hij bijzonder comfortabel voor elk type hand(greep). De zijknoppen zijn optimaal gepositioneerd voor bliksemsnelle reacties”, klinkt het.

Rival 5: als een kameleon

De Rival 5 wil de spelgenres overstijgen en het wisselen naar een totaal andere game vlot mogelijk maken. “Wanneer je van Fortnite naar Hitman 3 overschakelt, of plots zin hebt in Apex Legends: de muis is meteen gebruiksklaar”, aldus Steelseries. Die multi-inzetbaarheid wordt geruggesteund door negen programmeerbare knoppen. Op die manier moet elke speler naar zijn eigen voorkeur en speelstijl de belangrijkste hotkeys in de vingers hebben. De muis heeft een zijpaneel met vijf toetsen. Daarmee kan je snel schakelen naar de set-up die perfect past bij de game in kwestie. 

Credit: Steelseries

Lichtgewicht 

De gamingmuis weegt maar 85 gram. Dat is maar liefst 30 procent lichter dan de doorsnee concurrent. De kabel bestaat uit Super Mesh, een speciale stof die de muis beter moet doen glijden. Steelseries’ jongste heeft een gevoeligheid van 10.000 counts per inch en kan je bewegingen bijhouden tot aan een snelheid van 400 IPS. De Golden Micro-toetsen moeten ook lang meegaan. Ze zouden goed moeten zijn voor 80 miljoen kliks. Tot slot is de Rival 5 ook nog water- en stofbestendig. 

De Steelseries Rival 5 is nu beschikbaar bij retailers voor 70 euro.