Solliciteren via TikTok

Wie TikTok zegt, denkt aan gekke dansnummertjes of creatieve sketches. Straks kan je via het platform... solliciteren naar een job.

Advertentie

Dat sommige creators hun taak als jobcoach via TikTok opnemen, is niet nieuw. Dat je binnenkort werkgevers kan overtuigen door te solliciteren via de Chinese app, is dat wel. Volgens Axios is het creatieve sociale medium een rekruteringstool aan het testen om zoekende bedrijven en sollicitanten aan elkaar voor te stellen. TikTok moet zo de nieuwe place-to-be worden om creatief talent te ontdekken. 

Engadget sprak met TikTok over de nieuwe feature. Die zal geen vast onderdeel worden van de TikTok-app. In een eerste fase wordt het een aparte webpagina waar bedrijven vacatures kunnen publiceren. Het zou daarbij in de eerste plaats om startersjobs gaan. Je klassieke cv gaat de prullenmand in en het is de bedoeling om aan de hand van een videoboodschap je persoonlijkheid en talenten te presenteren. Het zou wel mogelijk zijn om die korte video-cv aan je TikTok-profiel toe te voegen. 

Solliciteren voor ideale match 

De uitgelaten sfeer op TikTok lijkt een ideale manier voor specifieke profielen om hun persoonlijkheid in de verf te zetten. Het geeft merken nog meer de kans om de witte raaf te vinden waar ze naar op zoek zijn. Langs de andere kant kunnen we ons voorstellen dat niet alle bedrijven opgezet zijn met de content die sommige gebruikers plaatsen. Daarom lijkt het ons in dat geval verstandiger om een nieuw profiel aan te maken. 

Om de sollicitatie-functie in zijn werk te zien, moeten we nog even geduld oefenen. Het succes zal er in grote mate van afhangen of voldoende bedrijven heil zien in de alternatieve manier van rekruteren.  

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here