Nieuws

Solterra wordt eerste elektrische Subaru

Solterra eerste elektrische Subaru
Subaru heeft zijn allereerste volledig elektrische wagen onthuld: de Solterra. De Japanners lichtten een tipje van de sluier op.

De constructeur blijft in eerste instantie karig met details. Dit is wat we al weten. De eerste elektrische auto in de geschiedenis van het merk zal de Solterra heten. Subaru kondigde dat aan met een donkere foto waarop schaduwen maar een deel van de EV onbedekt laten. Solterra betekent in het Latijn letterlijk ‘zon’ en ‘aarde’. Die naamgeving moet duidelijk maken dat Subaru een performante SUV wil bouwen die ook nog eens natuur- en milieuvriendelijk is. 

Samenwerking met Toyota 

Subaru klaarde de klus wel niet op zijn eentje. De Solterra is het product van een samenwerking met de collega’s van Toyota. De Japanners ontwikkelden samen het e-SUBARU-platform waarop de Solterra gebouwd werd. Toyota heeft immers veel meer ervaring met elektrificatie en stopte die kennis in het project. Subaru, van zijn kant, maakte (in de rallycross) naam met zijn ingenieuze vierwielaandrijving. Beide bedrijven lijken elkaar dus gevonden te hebben voor een boeiend recept. 

De Solterra heeft naar verluidt veel weg van Toyota’s eigen SUV. Die ligt dan weer op het bZ4X-platform. De kans bestaat dat beide terreinwagens erg hard op elkaar gaan lijken, al zullen de designtweaks beide merken wel moeten differentiëren. De Solterra heeft hoekige koplampen met led-accenten. Het bedrijf deelde een tweede afbeelding. Daarop zien we het EV-logo op de achterklep.  

Credit: Subaru

Subaru wil de Solterra dit jaar nog lanceren. Daarmee lijkt het Toyota’s planning te volgen. Ook zij mikken voor hun elektrische SUV op een lancering voor het einde van 2021. Vanaf 2022 moet hij te wereldwijd te koop zijn en dus ook bij ons.

Lees ook: Consument lust elektrische wagen wel, maar twijfelt door prijs

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business