Nieuws

Google helpt ontwikkelaars bij Android Auto en grotere schermen

Android Auto Flitsmeister
Google wil ontwikkelaars beter gaan ondersteunen in de ontwikkeling van apps voor grotere schermen en Android Auto.

De Amerikaanse zoekreus lijkt zich bewust van de concurrentie als het gaat over ontwikkelaars die zich toespitsen op apps die autorijden aangenamer moeten maken. Daarom zal het straks eenvoudiger worden voor ontwikkelaars om toepassingen te maken voor Android Auto. In maart voegde Google al het belangrijke onderdeel ‘Android for Cars’ toe aan zijn ontwikkelaarsplatform Jetpack. App-makers zullen hun aandacht niet meer hoeven te verdelen over Android Auto en het nog meer gespecialiseerde Android Automotive. De achterliggende bibliotheek en tools zullen compatibel zijn met beide platformen. 

Android Auto en meer 

Voor wie het zich afvraagt: Android Automotive is een completer entertainmentsysteem. In tegenstelling tot Android Auto is de werking niet afhankelijk van een verbonden Android-toestel. Het staat dus helemaal op zichzelf. Volgens Google zullen tegen het einde van het jaar meer dan 10 wagenmodellen het platform ondersteunen. Onder meer Volvo, Renault en General Motors willen Android Automotive introduceren in hun cockpit. Die evolutie heeft veel potentieel en betekent hopelijk het einde van de merk-eigen, vaak onhandige infotainmentsystemen.

Geoptimaliseerd voor grotere schermen 

Nog een nieuwe tool binnen het Jetpack-ecosysteem focust op een betere ondersteuning voor Android-toestellen met grotere schermen. Tot op de dag van vandaag leek Google erg gefocust op Android voor smartphones. Tablets die op Android draaien, worden vaak niet meer geoptimaliseerd naar hun schermgrootte. Dat wil de techreus nu rechtzetten. Met ‘Compose’ krijgen ontwikkelaars de middelen om apps optimaal te laten werken over een breder aantal apparaten, niet enkel smartphones. 

Compose werd twee jaar geleden al aangekondigd op I/O, maar krijgt in juli pas een eerste stabiele release. Ontwikkelaars hebben straks eindelijk de tools in handen om performante Android-apps te ontwikkelen, helemaal op maat van tablets en de populaire Chromebooks. 

Lees ook: Android Auto bezorgt Google mogelijk kater van 100 miljoen euro 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business