Nieuws

Sony Xperia Ace 2 met 5,5 inch-display onthuld

Sony Xperia Ace 2 aangekondigd
De Sony Xperia Ace 2 is officieel aangekondigd, zij het in Japan. Eerder deden er al heel wat geruchten de ronde over de compacte smartphone.

Zo weten we nu met zekerheid dat de Sony Xperia Ace 2 een 5,5 inch groot LCD-scherm krijgt met een ‘HD+’-resolutie en Gorilla Glass 6. Niet alle specificaties zijn al tot in het detail bekend. Het toestel wordt 149x69x8,9 mm groot en gaat 159 gram wegen. Dat meldt GSMarena.

De Xperia Ace 2 maakt gebruik van de welbekende Helio P35-chipset, maar moet het netwerkgewijs stellen met 4G-LTE-technologie. De smartphone heeft 4 GB RAM aan boord en 64 GB opslaggeheugen. Dat is uitbreidbaar via het microSD-slot. Sony maakt het toestel, ondanks de aanwezigheid van een hoofdtelefoonaansluiting wel stof- en waterdicht tot op IP68-niveau.  

Sony Xperia Ace 2: degelijke hardware 

Op de achterzijde vinden we een primaire camera van 13 MP terug, net als een dieptesensor van 2 MP. De selfiecamera lijkt ook meer dan degelijk, met een resolutie van 8 MP. Opvallend is dat de vingerafdruksensor verwerkt zit in de powerknop, aan de zijkant. Dat moet het gebruiksgemak vergroten. 

Ondanks de vrij compacte behuizing, heeft de Xperia Ace 2 toch een 4,500 mAh sterke batterij aan boord. In combinatie met het relatief zuinige scherm, zou dat wel eens aardige energieprestaties kunnen opleveren. In Japan is het toestel vanaf 28 mei beschikbaar in het zwart, wit en blauw. De smartphone kost er omgerekend een 202 dollar (165 euro). Wellicht zal hij bij zijn Europese release wel een stuk duurder zijn in de aankoop.  

Wanneer de Xperia Ace 2 precies naar de Westerse markten komt, is nog niet bekend. De release zou alleszins nog plaatsvinden voordat het tweede kwartaal om is. 

Credit: Sony Japan

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business