Nieuws

PayPal laat gebruikers cryptomunten versturen naar externe portemonnee

Externe portemonnee PayPal crypto
PayPal-gebruikers die de dienst gebruiken om cryptomunten te verkopen, zullen die straks kunnen versturen naar een externe portemonnee.

Ook concurrent Venmo zal de feature straks aanbieden. Tot nu toe konden leden van beide platformen alleen cryptomunten (ver)kopen, bijhouden en ermee uitchecken. Een bedrag overmaken naar een externe portemonnee ging nog niet. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer PayPal en Venmo de dienst zullen aanbieden. Jose Fernandez da Ponte, vicepresident en algemeen manager van blockchain bij PayPal, zei in een interview met Coindesk dat we de feature binnenkort mogen verwachten. 

“We willen de feature zo transparant mogelijk maken. Het is belangrijk om onze gebruikers vrij te laten in hun keuze. Ze moeten kunnen betalen op de manier zoals zij willen”, zegt da Ponte. “Ze willen hun cryptomunten naar ons platform brengen om ze op een commerciële manier te gebruiken. PayPal wil het voor hen mogelijk maken om de crypte die ze via ons verzameld hebben naar een andere bestemming te sturen”, aldus de manager. 

PayPal verlaagt drempel

PayPal sprong eind vorig jaar op de crypto-trein, met de ondersteuning voor bitcoin, ethereum en litecoin. Op dat moment was het (tot op heden) dus alleen mogelijk om cryptomunten te kopen, bijhouden, een Paypal-check-out te doen of ze weer te verkopen. PayPal behandelde de cryptomunten in eerste instantie dus als investeringsgoederen, dan een valuta.  

Toch hielp PayPal consumenten om hun eerste stapjes te wagen in de cryptowereld. Hoewel de onstabiele koersen van cryptomunten en de hele discussie rond hun eigenlijk waarde meer dan ooit woedt, wordt de drempel voor nieuwelingen toch weer wat verlaagd. 

Lees ook: Elon Musk en delvers willen milieuvriendelijke cryptomunten
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business