Nieuws

Elon Musk en delvers willen milieuvriendelijke cryptomunten

Musk en delvers willen milieuvriendelijke cryptomunten
Tesla-CEO Elon Musk heeft het voorbije weekend samengezeten met de grootste bitcoin-delvers van Noord-Amerika rond de impact op het milieu.

Onder hen bevond zich Michael Saylor, CEO van MicroStrategy. De groep wil een ‘Bitcoin Mining Council’ gaan vormen om een beter energiebeleid te promoten en hernieuwbare energie wereldwijd een duwtje in de rug te geven. Dat meldt Saylor in een tweet.  

Musk zei eerder die dag dat de groep zich erop toelegt om duidelijk te communiceren over het huidige en toekomstige verbruik. Ze willen delvers wereldwijd opsporen hetzelfde te doen.  

In de groep zouden onder meer Argo Blockchain, Blockcap, Core Scientific, Galaxy Digital, Hive Blockchain Technologies, Hut 8 Mining, Marathon Digital Holdings en Riot Blockchain vertegenwoordigd zijn. Niet alle delvers communiceerden daar al over, maar Galaxy Digital bevestigde al aan Bloomberg dat zij een vertegenwoordiger hadden tijdens de onlinemeeting. Andere bedrijven lieten dat via Twitter weten, waaronder Hut 8 Mining. “We willen de markt laten zien dat milieuvriendelijk delven mogelijk is en dat het een prioriteit moet zijn.” 

Ook Peter Wall, CEO van Argo Blockchain, liet van zich horen. “Als een stichtend lid van de Bitcoin Mining Council zal Argo stevig gaan pushen voor milieuvriendelijk delven en transparantie. This is the way!”, luidt het. Merrick Okamoto van Marathon Digital Holdings trad zijn collega bij. “We willen ons deel doen om tot een duurzame, transparante oplossing te komen”, tweette hij

Musk keert zijn kar 

Hoewel Elon Musk in maart nog 1,5 miljard dollar in Bitcoin investeerde en klanten ermee wilde laten betalen, is hij nu helemaal van mening veranderd. Tesla’s Technoking maakt zich zorgen om het grote energieverbruik, stroom die opgewekt wordt door fossiele brandstoffen. “Cryptomunten zijn om vele redenen een goed idee. Ik ben ervan overtuigd dat ze een veelbelovende toekomst hebben, maar niet ten koste van het milieu”, zei Musk. Sindsdien heeft hij al enkele keren de vinger op de wonde gelegd omtrent het energieverbruik. 

Om cryptomunten te delven moeten ontzettend veel servers en persoonlijke computers op volle toeren draaien. Eerder werd geschat dat het wereldwijde stroomverbruik voor digitale munten groter is dan dat van heel België. Hoewel Elon Musks bocht van 180 graden een achterliggende tactiek doet vermoeden, strookt het beleid wel met de visie bij Tesla. De constructeur wil met zijn EV’s “de wereld de omschakeling helpen maken naar hernieuwbare energie”. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business