macOS Monterey

Heb je nog een oudere Mac met Intel-chip, dan zal je de voordelen van macOS Monterey niet ten volste kunnen benutten. Hier lees je welke.

Advertentie

Maandag onthulde Apple tijdens WWDC Monterey, de nieuwe versie van het macOS-besturingssysteem. De update is minder ingrijpend dan macOS Big Sur van vorig jaar, maar Monterey voegt zeker wat nieuws toe. Meer over macOS Monterey lees je hier. Nu blijkt wel dat je een recente macOS met M1-chip moet hebben om alle functies van Monterey te kunnen genieten, dat schrijft MacRumours.

Apple geeft zelf geen verklaring waarom bepaalde functies niet zouden werken met de chips van Intel, maar volgens een zekere Rene Ritchie hebben de oudere Intel Macs niet de juiste engine die de features van Monterey vereisen. Moest je er nog aan twijfelen, M1 is de toekomst van de Mac. Om de volledige macOS Monterey ervaring te hebben op je Mac lijkt het er dus naar dat je een nieuw model zult moeten kopen. Volgens MacRumours zijn de volgende features exclusief voor Macs met een M1-chip:

  • Portretmodus in FaceTime
  • Live Tekst
  • Interactieve 3D-bol en gedetailleerde stadskaarten in Maps
  • Nieuwe talen voor tekst-naar-spraak
  • Onbeperkt en offline dicteren op toetsenbord

Hoe zit het met de MacBook Pro M1X?

Iedereen verwachte tijdens WWDC ook een aankondiging van een nieuwe MacBook Pro met de M1X-chip, die nog snellere prestaties kan voorleggen dan de M1. Maar we kregen helaas niets te zien. Toch zal de aankondiging vermoedelijk niet zo lang meer op zich laten wachten. 9to5Mac nam de metadata van de YouTube-livestream onder de loep en ontdekte daarin verwijzingen naar M1X. Als Apple inderdaad van plan was om de nieuwe MacBook Pro aan te kondigen tijdens WWDC, is het mysterie alleen maar groter waarom dat uiteindelijk niet gebeurde. De MacBook Pro M1X krijgt normaal een 14”- en 16”-model. De lancering zal vermoedelijk dus pas voor het najaar zijn.

macbook pro
Wanneer krijgt de MacBook Pro 2020 een opvolger?

Gerelateerde artikelen

iOS 15 officieel: dit zijn de leukste nieuwe features

Apple WWDC 2021 gemist? Hier lees je alles wat je moet weten over de aankondiging van de nieuwste versie van iOS, iOS 15.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here