Nieuws

Bitcoin haalt nieuwe piek nadat Musk munt weer aan Tesla linkt

Bitcoin heeft zijn hoogste koers bereikt in twee weken tijd. Tesla-CEO Elon Musk heeft de cryptomunt weer aan zijn bedrijf gelinkt.

Eén bitcoin is momenteel 39.564,20 dollar (32.648,38 euro) waard. Dat is zo goed als zeker het rechtstreekse gevolg van een aantal tweets van Elon Musk. Die heeft het voorbije weekend kritiek afgeweerd over zijn invloed op de cryptomarkt. Hij vermeldde ook dat Tesla bitcoin verkocht heeft, maar eraan denkt om in de toekomst weer transacties met de cryptomunt te aanvaarden. 

De koers van bitcoin leek de voorbije maanden op een dolle achtbaanrit, die klom en daalde met de standpunten van de Tesla-CEO. In februari kondigde Musk nog aan dat hij een investering van 1,5 miljard dollar deed in de cryptomunt en hij gaf aan dat klanten bij Tesla met bitcoin zouden kunnen gaan betalen. Vorige maand keerde Musk op zijn stappen terug. Hij maakt zich naar eigen zeggen zorgen over de impact op het milieu. Voor het delven van bitcoin met zware computers wordt immers massa’s stroom verbruikt. Het totale stroomverbruik voor het delven van alle soorten cryptomunten samen, wordt geschat op dat van een klein land als België of Nederland

“Pas wanneer er bevestiging is voor een redelijk clean energieverbruik (ongeveer 50 procent) voor het delven van bitcoin, zal Tesla de munt weer toelaten voor transacties”, tweette Musk zondag.  

Vlak na die tweet steeg de koers van bitcoin met 9 procent en de cryptovaluta verbrak daarmee zijn stijgende 20-daags gemiddelde. “De markt was weer correcties aan het ondergaan tijdens het weekend… totdat Elon Musk tweette over het weer aanvaarden van de munt bij Tesla”, zegt mede-oprichter van CoinGecko Bobby Ong aan Reuters. Ong meldt ook dat de markt een kleine boost krijgt door softwarebedrijf MicroStrategy, een grote voorstander van bitcoin. Dat bedrijf investeert nu een half miljard dollar in de cryptomunt. 

Musks tweet is een reactie op een artikel waarin Magda Wierzycka, hoofd van cyberbeveiligingsbedrijf Syngia, hem beschuldigde van koersmanipulatie en zijn (online) aanwezigheid ten gelde maakte. “Dat is inaccuraat”, aldus Musk. “Tesla verkocht maar 10 procent van zijn aandelen in de munt om te bevestigen dat bitcoin eenvoudig omgezet zou kunnen worden in liquide middelen, zonder de markt te verstoren.” 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business