Nieuws

Twitter test functie om je @-vermeldingen te verwijderen

@-vermeldingen uitschakelen op Twitter
Twitter overweegt een nieuwe optie om ‘ongewenste aandacht’ te vermijden. Wie zich lastiggevallen voelt, kan zijn @-vermeldingen weghalen.

Het is voor alle duidelijkheid nog niet zeker of de mogelijkheid om @-vermeldingen te verwijderen er ooit definitief komt. Twitter heeft een aantal ‘voorlopige concepten’ uitgewerkt die de gebruiker meer controle moeten geven over zijn tags. “Wanneer iemand die jij niet volgt je vermeldt met een @, dan krijg je een speciale melding. Verwijder je jezelf uit die tag, dan zal de auteur van de tweet je niet opnieuw kunnen taggen”, zegt product designer Dominic Camozzi op Twitter. 

De nieuwe functie werkt ongeveer hetzelfde als bij Facebook. Je accountlink wordt simpelweg verwijderd uit de tweet in kwestie. Voordien moest je iemand blokkeren of muten, wou je van die persoon af zijn. Deze functionaliteit geeft je ook de mogelijkheid om te bepalen welke accounts je in de toekomst niet meer mogen vermelden. Twitter kan nog een stapje verder gaan en je alle nieuwe @-vermeldingen laten blokkeren voor een bepaald aantal dagen.  

@-vermeldingen beter beheren

Het concept lijkt op een andere experimentele functie, waarbij gebruikers het aantal antwoorden op hun tweets kunnen inperken. Samen hebben die features best wat potentieel om toxisch gedrag de Twitter-wereld uit te helpen. Volgens Camozzi zou Twitter je ook een melding kunnen geven wanneer er plots veel tags binnen komen lopen. Dat laat gebruikers toe om meteen hun settings in te duiken en de nodige stappen te ondernemen tegen vervelende accounts. Je zou er kunnen aanpassen wie je kan vermelden of alle @-tags in één keer kunnen uitschakelen.  

Escalaties vermijden

Escalaties en stalking na virale tweets kunnen zo vermeden worden, meent de product designer. Een @-vermelding verwijderen kan dus zowel voor of na de feiten. Het aantal replies beperken hangt vast aan de instellingen van de tweet, wanneer je die verstuurt. Hoewel dergelijke features niet alle bagger zullen tegenhouden, zal het heel wat populaire Twitter-gebruikers een hoop werk besparen om niet alle toxische replies te moeten uitspitten om accounts manueel te blokkeren. 

Camozzi heeft niet laten weten of en wanneer de nieuwe functies naar Twitter komen. Vermoedelijk gaat het ontwikkelingsteam aan de slag met feedback om het idee verder uit te werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business