Honor 50 en Honor 50 Pro smartphones Google-apps

Honor mag weer Google-apps meeleveren op zijn smartphones nadat Google eerder de licentie van moederbedrijf Huawei had ingetrokken.

Advertentie

Huawei verkocht zijn dochtermerk vorig jaar en dus valt Honor niet meer onder de restricties van Huawei. Het bedrijf heeft laten weten dat zijn nieuwe Honor 50 en Honor 50 Pro de Google Mobile Services (GMS) gewoon standaard geïnstalleerd krijgen. Googles beveiligingsprocedure zou althans maar een formaliteit moeten zijn. “We hebben de mogelijkheid om de GMS op voorhand te installeren op compatibele toestellen, volledig in lijn met de licentieprocedures bij Google”, liet Honor aan The Verge weten. 

Naast het verbod om Google-apps mee te leveren op zijn smartphones, mocht Huawei ook geen Android-updates meer aanbieden. De Chinese telecomreus kon daardoor niet anders dan terug te vallen op een opensource-variant. Daaruit vloeide dan het intussen bekende HarmonyOS voort. 

Snelle display en degelijke specs 

Beide Honor-smartphones draaien op Qualcomms Snapdragon 778G 5G-chipset. Ze pakken uit met snelle displays van 120 Hz. Dat van de Pro is met 6,72 inch iets groter dan de Honor 50 (6,57 inch). Het camera-eiland heeft een quad-set-up met een hoofdcamera die 108 MP sterk is. De toestellen zijn ook uitgerust met een breedhoeklens (8 MP), een macrolens (2 MP) en een dieptecamera (2 MP). De selfiecamera maakt beelden aan een resolutie van 32 MP en voor de echte ijdeltuiten doet het Pro-model daar nog een breekhoekcamera van 12 MP bovenop. 

De Honor 50 krijgt een batterij van 4.300 mAh en ondersteunt snelladen tot 66 W. De Pro-versie moet het met 4.000 mAh stellen, maar kan aan 100 W in 25 minuten volledig opgeladen worden.  

Het bedrijf start later deze maand met de Chinese verkoop van beide apparaten. De basis-Honor 50 zou om en bij de 420 dollar gaan kosten, de Pro 580 dollar. Hoeveel de toestellen in de Benelux zullen kosten en wanneer ze beschikbaar zullen zijn, is nog niet duidelijk, al wijst alles op een release in de komende weken. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here