Google Meet

De videocall-software Google Meet brengt enkele kleine aanpassingen waardoor gebruikers beter opvallen als ze hun digitale hand opsteken.

Advertentie

Je moet je binnenkort dus geen zorgen meer maken dat je zomaar wordt genegeerd tijdens online presentaties met Google Meet. Google brengt enkele updates waardoor de animatie van het opsteken van je hand harder opvalt. Dat stelt het bedrijf zelf op zijn Workspace-blog, wat door 9to5Google werd opgemerkt. Er vinden met de update geen gigantisch grote wijzigingen plaats. Iedereen die zich ooit al eens genegeerd heeft gevoeld tijdens een vergadering zal ze wel met open armen verwelkomen.

Zo past Google bijvoorbeeld het icoon aan, samen met de animatie op het videokader van de gebruiker die zijn hand opsteekt. Daarnaast zullen deze gebruikers ook meer zichtbaar zijn en is er een audiomelding bij de eerste hand die de lucht ingaat. Zodra de gebruiker het woord heeft kunnen nemen, zal het icoon automatisch verdwijnen. Er komt daarnaast ook een melding waarop men kan aflezen hoeveel handen er in de lucht zijn. Als je op de melding klikt, krijg je ook een handig overzicht van alle aanwezigen die hun hand in de lucht hebben.

Credit: Google

Deze nieuwe functie zal echter niet voor alle gebruikers beschikbaar zijn. Enkel vergaderingen die door gebruikers met een Business Standard- of Business Plus-abonnement opgestart zijn, krijgen de update. Het zal dus niet beschikbaar zijn voor mensen die gebruik maken van het Business Starter-plan of een gewoon Google-account.

De update rolt vanaf 16 juni uit. Hij zal de komende maanden beschikbaar zijn voor iedereen die ervoor in aanmerking komt. Alles gebeurt volledig automatisch, dus er moeten geen bijkomende instellingen voor worden aangepast.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here