Nieuws

Design, kleuren en zowat alle specs Samsung Galaxy Z Fold3 gelekt

Samsung Galaxy Z Fold3
Nieuwe beelden tonen het design en de kleuren van de Samsung Galaxy Z Fold3. Een werknemer van Samsung heeft de info vermoedelijk gelekt.

Het was 91mobiles dat de beelden als eerste rapporteerde. De Samsung Galaxy Z Fold3 is vanuit bijna elke hoek te zien. Alleen het boven- en onderaanzicht ontbreken. We weten ook meteen in welke kleuren de vouwbare smartphone zal verschijnen: zwart, groen en wit met een rozige ondertoon. De achterkant lijkt telkens mat afgewerkt. 

De perforatiecamera aan de achterkant zou volgens geruchten een 10 megapixelcamera hebben, maar dat is nog niet bevestigd. Op het camera-eiland achter zitten drie lenzen met een traditionele setup, zonder periscopen of IR-sensoren. Meer technisch vernuft zit er onder het vouwbare display. Dat zou een under-displaycamera van 16 MP herbergen. De Galaxy Z Fold3 krijgt een capacitieve vingerafdrukscanner die samen met de volumeknoppen aan de rechterzijde van het toestel zit.

Credit: 91mobiles

Samsung Galaxy Z Fold3: specs nagenoeg bekend 

Alle info die tot nu toe lekte schetst een vrij duidelijk beeld van de specificaties. De binnenste, vouwbare display is 7,55 inch groot, de buitenste display 6,23 inch. Beiden krijgen een snelle refresh rate van 120 Hz. Onder de motorkap zit vermoedelijk een Snapdragon 888 (mogelijk een 888+), met 12 of 16 GB aan RAM. Qua opslagcapaciteit zou er een versie van 256 en 512 GB komen. Er is een kleine kans dat Samsung zijn Exynos 2100-chipset gebruikt, of een nieuwere, krachtigere variant. Al werden de vorige Fold-telefoons ook uitgerust met Snapdragon-chips. 

De Galaxy Z Fold3 krijgt wellicht een batterij van 4.400 mAh, die aan 25 W kan opladen via de kabel en aan 15 W draadloos. Tot slot zou de foldable Samsungs S Pen ondersteunen, maar net als bij de Galaxy S21 Ultra zal die niet meegeleverd worden. In de case van de telefoon lijkt ook geen slot voorzien om de pen op te bergen. 

De Galaxy Z Fold3 zal in augustus officieel aangekondigd worden, samen met de Z Flip3, de Galaxy Watch4 en de Galaxy Buds2. 

Credit: 91mobiles
Credit: 91mobiiles
Credit: 91mobiles
Credit: 91mobiles

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business