Nieuws

Samsung stelt nieuwe smartwatch met WearOS deze zomer voor

smartwatch met WearOS
Samsungs gaat zijn eerste smartwatch voorstellen dat op WearOS zal draaien. Het slimme horloge gaat de One UI Watch-interface gebruiken.

De Zuid-Koreanen gaan het nieuwe smartwatch met WearOS (dat onder het Galaxy Watch-portfolio valt) officieel voorstellen tijdens het volgende Unpacked event, in juli of augustus. Een precieze datum is er nog niet, al zal de timing eerder in de richting van augustus gaan, zoals voorgaande jaren. 

Samsungs langverwacht smartwatch zal wellicht de leemte moeten opvullen, aangezien de kans groot is dat er dit jaar geen Galaxy Note verschijnt. We verwachten dat Samsung naast zijn Galaxy Watch ook wel een scherpe line-up klaar heeft staan. Er zou dit jaar nog een vouwbare Samsung-telefoon moeten verschijnen en mogelijk houden de Zuid-Koreanen die nog achter de hand voor de zomer.  

Smartwatch met WearOS 

Dat Googles vernieuwde WearOS samen met Samsung ontwikkeld werd, belooft veel goeds voor de uiteindelijke functionaliteit op de hardware. Google liet onder meer weten dat het dankzij de Koreanen geleerd heeft om bepaalde processen te optimaliseren, met betere prestaties en batterijduur als resultaat. Daarnaast is ook de navigatie geüpdatet. Een dubbelklik op een fysieke knop laat je straks wisselen tussen apps. Een volledige inkijk in het nieuwe WearOS kregen we nog niet. 

Samsung heeft ondertussen wel wat meer details gelost. Wanneer je een app installeert op je smartphone die compatibel is met je smartwatch, zal dat automatisch gedownload worden. Handig. Daarnaast zullen instellingen die je op je telefoon deed ook meteen goed staan op je smartwatch, inclusief geblokkeerde nummers. 

Die synchronisatie zal ook in de omgekeerde richting werken. Blokkeer je een beller op je smartwatch, dan zal die ook op de zwarte lijst belanden als je een Galaxy-telefoon gebruikt. Tot slot zal ook de grafische omgeving van het nieuwe WearOS veel nauwer aansluiten op dat van Samsungs smartphones. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business