Nieuws

Twitter lanceert authenticatie met beveiligingssleutel

Twitter geeft gebruikers nu de mogelijkheid om een beveiligingssleutel te gebruiken in plaats van een tweestapsverificatiemethode.

Daarmee wordt het platform nog iets veiliger. Twitter bevestigt het uitrollen van de nieuwe aanmeldingsoptie op zijn blog, wat door techsite The Verge werd opgepikt. Gebruikers hadden reeds de optie om zich met een beveiligingssleutel aan te melden, maar daar kwam steeds een vorm van tweestapsverificatie (2FA) bij kijken, zoals een bijkomende sms-code die ingegeven moest worden. Nu is deze extra stap niet meer nodig en kan je je enkel aanmelden met de beveiligingssleutel. De functie is sinds gisteren live en werkt zowel op je desktop als op iOS en Android.

Beveiligingssleutels zijn fysieke USB-sticks die je kan gebruiken om je bij bepaalde diensten aan te melden. Je moet deze dan je toestel pluggen of met de NFC-tag in de buurt van je lezer komen. Vervolgens hoef je geen wachtwoord meer in te geven en meld je je vanzelf bij het gewenste platform aan. Ze vormen een handig en vooral veiliger alternatief voor mensen die vaak hun wachtwoorden vergeten.

Volgens Twitter is het aanmelden met een fysieke sleutel hoe dan ook veiliger dan met een verificatiecode: “Beveiligingssleutels geven de sterkste bescherming om te verzekeren dat zelfs als een sleutel op een phishing website gebruikt wordt, dat de informatie niet kan worden ingezet om toegang te verschaffen tot je account”, aldus het bericht van Twitter. “Beveiligingssleutels kunnen echte websites onderscheiden van valse en phishing-aanvallen blokkeren die bij sms- of verificatiecodes nog steeds doorgaan.”

Dit is de laatste stap van Twitter om het aanmeldproces van zijn gebruikers zo veel mogelijk te beveiligen. In 2020 werden er nog enkele Twitter-accounts gehackt, waaronder die van Elon Musk, om de Bitcoin-prijzen te willen beïnvloeden. Dit toont de nood voor alle mogelijke maatregelen, dus we kunnen elke mogelijke vorm van beveiliging enkel toejuichen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business